Ring 3 (København)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ring 3 (København)
O3
Basisdata
Længde: 19 km
Region: Hovedstaden
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Motorring 3.
Nordre Ringvej, en del af Ring 3.
Linie 330E på Nordre Ringvej. Linjen skiftede nummer til 30E i 2016.

Ring 3 (ofte benævnt ◯3) er en 19 km ringrute gennem Københavns forstæder. Ruten har sin begyndelse ved Motorring 3's tilslutningsanlæg nr. 19 ved Buddinge og forløber gennem Buddinge, Gladsaxe, Herlev, Islev, Ejby, Glostrup, Brøndbyvester og Vallensbæk Strand, hvor ruten slutter ved Ishøj Strandvej.

Ring 3 er sammensat af flere forskellige veje. Fra nord startes med Buddingevej, der starter ved Lyngby Station 1½ km nord for krydset med Motorring 3, og som efter dette fortsætter som en del af Ring 3 til rundkørslen ved Søborg Hovedgade og Gladsaxe Rådhus. Herfra fortsætter Gladsaxe Ringvej forbi Gladsaxe Trafikplads og Hillerødmotorvejens tilslutningsanlæg 3 til Motorring 3's tilslutningsanlæg 20. Her bliver vejen til Herlev Ringvej, der passerer Herlev Hospital og gennem Herlev til grænsen med Rødovre Kommune. Herfra fortsættes som Nordre Ringvej forbi Ejby, Frederikssundmotorvejens tilslutningsanlæg og Glostrup Hospital til krydset med Hovedvejen i Glostrup. Videre mod syd fortsættes som Søndre Ringvej forbi Holbækmotorvejens tilslutningsanlæg 2 og Køge Bugt Motorvejens tilslutninganlæg 25 til sammenfletningen med Ishøj Strandvej, hvor vejen og Ring 3 ender.

Ring 3 er i hele sin længde 4-sporet med midterrabat. Der er forbindelse til flere af Hovedstadens motorveje og store indfaldsveje. I 2008 havde ruten en årsdøgnstrafik mellem 12.900 (mellem Holbækmotorvejen og Køge Bugt Motorvejen) og 31.600 motorkøretøjer (mellem Motorring 3 og Herlev Hovedgade).

Ring 3 forløber parallelt med motorvejen Motorring 3 i det meste af sin længde, og disse forveksles ofte, grundet de enslydende betegnelser.

Kollektiv trafik[redigér | redigér wikikode]

I dag betjenes Ring 3 primært af busruterne 300S og 30E. Der havde i flere år været drøftet anlæg af en letbane i korridoren, og den 29. juni 2011 indgik staten en samarbejdsaftale med 11 kommuner langs Ring 3 om rammerne for etablering af en letbane på strækningen Lundtofte-Ishøj (se Ring 3 Letbane).[1]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.