Ring 3 Letbane

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Fremtidig bygning
Denne artikel omhandler en bygning der er under opførelse.
Det er derfor muligt, at indholdet er af spekulativ natur, og ligeledes, at indholdet kan ændre sig markant efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.
Applications-development.svg
Ring 3 Letbane
Info
Type Letbane
System Movia
Status Parter har indgået samarbejdsaftale
Lokalitet Storkøbenhavn
Endestationer v/Lundtofte
Ishøj
Antal stationer 27
Antal linjer 1
Drift
Åbnet Forventes åbnet 2020
Ejer Ringby-Letbanesamarbejdet
Operatør(er)
Karakter Letbane
Teknisk
Strækningslængde ca. 27 km
Antal spor 2
Sporvidde 1.435 mm
Strækningshastighed 70 km/t

Gns.fart 30 km/t[1]

Ring 3 Letbane er et foreslået letbanesystem i Københavns omegn. Den første etape forventes at gå fra Lundtofteparken i nord til Ishøj Station i syd, og forventes at åbne i 2020.

Der er 19/6-2013 indgået en bred politisk aftale mellem partierne i forligskredsen bag aftalerne om ”En grøn transportpolitik” (regeringen, V, DF, LA og K).

Ejerskab[redigér | redigér wikikode]

Letbane forventes at blive ejet af Ringby-Letbanesamarbejdet, der består af Region Hovedstaden og flg. 11 kommuner:

Dette er på trods af at letbanen kun kommer til at gå gennem 8 af disse.

Letbanen har et anlægsbudget på 3,75 mia. kr, hvoraf en tredjedel forventes finansieret af staten, der dog ikke ønsker at eje en del af selskabet.

Der er imidlertid en betydelig skepsis overfor hele projektet, idet der er tale om et rent kommunalt letbaneslskab der skal drives af kommunerne. I projektbeskrivelsen imødeser man et driftsmæssigt årligt underskud. Anlægsudgifternene er af eksperter anslået til mellem 10 til 12 mia. i 2012 priser,[Kilde mangler] hvilket er langt over den oprindelige budgetterede udgift. Slutprisen kan imidlertid vise sig at blive lagt højere pga. nødvendige byggetekniske løsninger i forbindelse med vejkryds og motorvejsbroer. Underskud og drift skal komme fra en øget grundskyldsbeskatning af virksomheder og private grundejere.

En DTU-rapport nævner at sporenes fastlåsthed virker som katalysator for byudvikling fordi bygherrer og investorer dermed har større sikkerhed for at den opnåede bedre kollektive tilgængelighed er af fast og forblivende karakter.[2] Byudviklingsværdien er en væsentlig politisk grund til letbanen, men denne værdi er ikke medregnet i samfundsværdien på -8mia. kr og negativ forrentning.[1] Vibeke Storm Rasmussen anslår at grundværdistigningen svarer til anlægsudgiften.[3]

I marts 2013 blev en fase 1-udredning om letbanen offentliggjort af Ringby-Letbanesamarbejdet. I udregningen blev de samlede anlægsomkostninger beregnet til 4,4 mia. kr., svarende til en kilometerpris på 165 mio. kr ekskl. materiel og 213 mio. kr. inkl. Disse beløb er væsentligt lavere end anlæg i hhv. Bergen, Stockholm og diverse tyske byer.[1]

Strækning[redigér | redigér wikikode]

Linie 300S på Nordre Ringvej. Letbanen vil erstatte stort set hele linien.
Nordre Ringvej ved Ejby Industrivej hvor en af stationerne forventes anlagt.

1. etape af Ring 3 Letbane vil blive anlagt langs Ring 3 fra Kongens Lyngby til Vallensbæk Strand (bortset fra en mindre strækning ved Glostrup Station).

Fra Lundtofte til Klampenborgvej i Kongens Lyngby anlægges banen i et tidligere S-togs-tracé fra den aldrig anlagte Lundtoftebane. Herfra vil den forløbe langs Klampenborgvej indtil Lyngby Station, hvorfra den følger Ring 3 via Buddinge og Herlev Stationer indtil Glostrup Station. Letbanen løber på nordsiden af Vestbanen indtil Glostrup Station og ud til Ring 3 igen samme vej. Letbanen forløber videre via Vallensbæk Station til Ishøj Strandvej, hvor den fortsætter indtil Vejledalen, som den følger til Vejlebrovej, der fører til Ishøj Station. Den samlede strækning på 27km gennemkøres på cirka 55 minutter, svarende til 30 km/t i gennemsnit.[1]

Stationer[redigér | redigér wikikode]

Udredningen opstiller følgende 27 stationer for letbanen:[1]

Udbygningsetaper[redigér | redigér wikikode]

Der er foreslået flere udbygningsetaper til Ring 3 Letbanen, heriblandt en afgrening fra Park Allé via Brøndby Stadion og Brøndby Strand Station til Avedøre Holme. Denne kan endvidere forlænges til Københavns Lufthavn.

Ligeledes er der foreslået en nordlig forlængelse til Kokkedal Station. Dette vil sammen med en HH-forbindelse være en lille del af en fremtidig ring rundt om Øresund med skinnebåren trafik.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Udredning om Letbane på Ring 3
  2. Otto Anker Nielsen et al. "Analyse af potentialet for flere letbaner i Hovedstadsregionen" side 12 DTU Transport, Marts 2013. Tilgået: 15 September 2013.
  3. Christian Brøndum. "Letbaner er hovedstadens svar på trængsel" Berlingske, 19. marts 2013. Tilgået: 15 September 2013.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]