Rise of Nations

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rise of Nations
Generelle oplysninger
Udvikler Big Huge Games
Udgiver Microsoft Game Studios
Designer Brian Reynolds
Udgivet USA 20. maj 2003
Den Europæiske Union 23. maj 2003
Seneste version 02.04.04.2903
Genre Real-time strategy
Spiltype Single player
Multiplayer
Platforme Microsoft Windows
Mac OS X
Medier 1x CD-ROM
Input Tastatur
Mus
Aldersgrænse ESRB: T (Teen)
USK: 12+
PEGI: 12+
OFLC: G8+
Eksterne links
BHG – Rise of Nations

Rise of Nations er et PC-spil i RTS-genren. Spillet blev lavet af Big Huge Games og udgivet af Microsoft i 2003. Det går hovedsageligt ud på at føre en nation gennem forskellige tidsaldre, bygge flere byer, opfinde teknologier og besejrer de andre nationer vha. militær. Ud over de almindelige standardspil er der mulighed for kampagner samt multiplayer over Internettet. I 2004 blev udvidelsespakken Rise of Nations: Thrones and Patriots udgivet.

Gameplay[redigér | redigér wikikode]

I et standardspil starter spilleren med en lille by (small city) og et bibliotek (library) samt nogle indbyggere (citizens) og en spejder (scout). Herfra skal et større territorium bestående af flere byer, en økonomi og en hær opbygges. Til dette er der brug for viden, ressoucer (mad, træ, metal og senere olie) og velstand. Viden skaffes i biblioteket, ressoucer skaffes i naturen (f.eks. vha. landbrug og træfældning) og velstand ved at handle mellem sine egne byer eller sine allieredes. Når der bygges flere byer udvider ens territorium sig automatisk og ved at bygge flere bygninger i byerne stiger de i kategori og bliver dermed stærkere. For at få flere muligheder og gøre nationen stærkere stiger man i tidsalder. Det sker i biblioteket, hvor også andre teknologier opfindes. Kampe udkæmpes med fjenden ved brug af militære enheder, som produceres i de forskellige militærbygninger. Disse militære enheder kan også opgraderes. når man stiger i tidsalder. Der er flere forskellige måder at vinde spillet på; ved at overtage fjendens hovedstad, ved at opnå teknologisk overlegenhed, ved territoriel dominans eller ved at bygge store mængder af verdens vidundere.

Tidsaldre[redigér | redigér wikikode]

Man stiger i tidsalder i biblioteket og det koster ressoucer og velstand. Til hver tidsalder hører 4 grundlæggende teknologier, der er delt op i kategorierne militær, samfund, handel og videnskab.

Herunder ses de 8 tidsaldre og deres tilsvarende grundlæggende teknologier:

Nationer[redigér | redigér wikikode]

Hver nation har sine egne specielle styrker. Der er mulighed for at styre i alt 18 forskellige nationer:

I udvidelsespakken Rise of Nations: Thrones and Patriots blev yderligere 6 nationer tilføjet:

Kampagner[redigér | redigér wikikode]

Rise of Nations indeholder udover de almindelige spil kampagnen Conquer the World (Besejr Verden), hvor man skal vælge en nation og som navnet antyder besejre verdens lande. I kampagnens menu ses et taktikkort, som viser verdenskortet inddelt i territorier. Nationerne sidder på hver deres territorier, så det nogenlunde svarer til virkeligheden. Herfra skal alle spillets nationer for hver tur forsøge at erobre eller forsvare territorier. Det sker vha. spillebrikker, som symboliserer hære. Når et træk er taget med spillebrikken udkæmpes slaget på almindeligvis ligesom i de normale spil. Vinderen af slaget modtager en tribut, som bl.a. kan bruges på at styrke et territorium eller købe et bonuskort (giver forskellige fordele i kampene). Desuden kan der også indgåes alliancer eller andre aftaler mellem nationerne. Når en nations hovedstad-territorium er erobret, er den ude af spillet. Efter et antal ture stiger verden i tidsalder. I løbet af kampagnen går verden dermed fra oldtiden til informationsalderen

Udvidelsespakken Thrones and Patriots indeholder ekstra kampagner, der omhandler historiske personer og begivenheder. Her er der mulighed for at føre erobringer med henholdvis Alexander den Store eller Napoleon Bonaparte, kæmpe som europæisk søfartsnation eller indfødt indianerstamme om retten til Den nye Verden eller udkæmpe Den Kolde Krig som enten USA eller Sovjetunionen. Sidstnævnte skiller sig ud fra de andre, da den er præget af DEFCON, der viser, hvor tæt verdenssituationen er på en atomkrig. Alle kampagner foregår på samme princip som den originale Conquer the World med et taktisk kort. Dog vises der i flere tilfælde kun udsnit af verden og magtsituationen afspejles af den aktuelle periode.