Robert Berdella

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Robert Berdella (31. januar 19498. oktober 1992) var en amerikansk seriemorder i Kansas City, Missouri, USA, der voldtog, torturerede og dræbte mindst seks mænd mellem 1984 og 1987.

Forbrydelser[redigér | redigér wikikode]

Berdella blev pågrebet i foråret 1988, efter at et offer, han havde tortureret, undslap. Berdella havde ført en detaljeret dagbog i forbindelse med sine ugerninger og taget et stort antal polaroid-billeder af sine ofre. Billederne blev konfiskeret af Kansas politi, og er stadig i deres besiddelse.

Berdella hævdede, at han forsøgte at "hjælpe" nogle af sine ofre, ved at give dem antibiotika, efter at have tortureret dem. Han begravede bl.a. et offers kranium i sin baghave, og anbragte parterede legemsdele i skraldet for senere afhentning.

Berdella angav, at film-versionen af John Fowles bog "The Collector", hvor hovedperson bortfører og holder en ung kvinde i fangenskab, havde været hans inspiration til forbrydelserne, da han var teenager.

Beskæftigelse[redigér | redigér wikikode]

Berdella ejede og drev en lille nyhedsbutik i Westport-marked og en Bar & Grill i Kansas City, Missouri.

Død[redigér | redigér wikikode]

Berdella døde af et hjerteanfald i fænslet, hvor han var indsat i 1992, efter at have skrevet et brev til sin præst, hvori han påstod, at fængselspersonelet ikke gav ham hjertemedicin. Hans død blev aldrig undersøgt yderligere.

Film[redigér | redigér wikikode]

Northeast Film Group har planlagt at frigive en film i 2009, baseret på historien om Robert Berdella.