Spring til indhold

Rock 'n' Roll Kids

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

"Rock 'n' Roll Kids" var Irlands vinderbidrag i Eurovision Song Contest 1994, som blev fremført på engelsk af Paul Harrington og Charlie McGettigan. Melodi og tekst er skrevet af Brendan Graham.

Det var første gang at en mandlig duo vandt og første gang en vindersang blev fremført uden orkesterarrangement. McGettigans guitar og Harringtons piano var de eneste musikinstrumenter blev brugt.

Sangen var Irlands sjette sejr i Eurovision Song Contest og det er hidtil eneste gang at et land har vundet tre gange i træk (1992, 1993 samt 1994).

Tekstmæssig er "Rock 'n' Roll Kids" en klagesang til to sangeres tabte ungdom. De mindes opvæksten og at lytte til populærmusikken i 1962 (Jerry Lee Lewis og Elvis Presley).

Sangens indhold flyttes derefter til nutiden, hvor begge mænd er "too busy running to a different beat" og til og med at have nær kontakt med hinanden, mens deres børn "don't wanna be around us no more".

"Rock 'n' Roll Kids" blev fremført som tredje bidrag om aftenen 30. april 1994 efter Finlands CatCat med "Bye Bye Baby" og før Kypros' Evridiki med "Imre Anthropos Ki Ego".

Da afstemningen var færdig, havde den fået 226 point, noget som gav den en førsteplads blandt 25 deltagere. Dette var første gang vinderen fik over 200 point.

Norsk version

[redigér | rediger kildetekst]

R. Dahl Bjørnsen og Eldar Vågan har skrevet norsk tekst.[1] På norsk bærer den titlen "Mere rock'n'roll før". Sangen blev utgit av Vazelina BilopphøggersCD-pladen Gammel Oppland (Slagerfabrikken/Opal SCD 99014) i 1994.[2]

Hitliste (1994) Højeste
placering
Belgien (Ultratop 50 Flanderen)[3] 42
Holland (Single Top 100)[4] 30
Irland (IRMA)[5] 2
  1. ^ Diskografier og annet go'-stoff for samlere
  2. ^ "Diskografier og annet go'-stoff for samlere". Arkiveret fra originalen 31. januar 2008. Hentet 22. marts 2015.
  3. ^ "Ultratop.be – Paul Harrington & Charlie McGettigan – Rock 'n' Roll Kids" (på nederlandsk). Ultratop 50.
  4. ^ "Dutchcharts.nl – Paul Harrington & Charlie McGettigan – Rock 'n' Roll Kids" (på nederlandsk). Single Top 100.
  5. ^ "The Irish Charts – Search Results – Paul Harrington". Irish Singles Chart.