Roger Matthisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Roger Matthisen
Personlig information
Fulde navn Roger Courage Matthisen[1]
Født 1. april 1976 (43 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller, konsulent, politiker og foredragsholder
Eksterne henvisninger
rogermatthisen.dk

Roger Courage Matthisen[1] (født 1. april 1976) er en dansk skuespiller, konsulent, foredragsholder og politiker. Han blev ved folketingsvalget i 2015 valgt for Alternativet.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Roger Matthisen er født den 1. april 1976 i Århus som søn af jurist Shakespeare Courage og ufaglært Evy Matthisen.[1] Han voksede op i Gellerupparken ved Århus.[2] Han har en bachelor i drama, skuespil og teaterhistorie fra Statens Teaterskole i 2003,[1] hvorefter han fra 2006 til 2009 tog en bachelor i økonomi, engelsk og kommunikation på Copenhagen Business School.[1]

Matthisen har sideløbende med sin skuespillerkarriere uddannet sig inden for kommunikation, organisationsudvikling og coaching, som partner i selskabet "RM ressources"[3][1] og senest som grundlægger af “Courage Institute”,[4][1] der arbejder med mangfoldighed, ledelse og selvledelse i erhvervslivet og samfundet.

Han er samlevende med Ane Fjelstrup, med hvem han har de to børn Chloe og Joshua.[1] Han mødte hende i forbindelse med sine studier på Copenhagen Business School.[2]

Skuespiller- og forfatterkarriere[redigér | redigér wikikode]

Matthisen medvirkede i DR's julekalender Nissernes Ø fra 2003 i rollen som Jo Jo.[5] Og har siden haft flere mindre roller i danske tv-serier og film. Han debuterede som forfatter 1. december 2008 med bogen Lenny og Sofie Emilie - Flugten fra forlaget RoMa.

Matthisen har spillet på en lang række teatre i Danmark, som blandt andre tæller Det Kongelige Teater, Vendsyssel Teater, Svalegangen, Odense Teater, Bådteatret og Grob.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Han blev ved folketingsvalget i 2015 valgt for Alternativet med 1081 personlige stemmer.[6][7] I Folketinget er han Alternativets ordfører for øer og landdistrikter, Grønland, Færøerne, transport og mobilitet, det tyske mindretal, bolig, fiskeri samt ligestilling og mangfoldighed.

I november 2015 tog Matthisen tre måneders orlov fra Folketinget, hvorfor Nikolaj Amstrup indtrådte i hans sted, idet han havde status af førstesupplement grundet næstflest stemmer på Fyn.[8] Igen i september 2017 erstattede Amstrup Matthisen i Folketinget, da Matthisen gik på orlov på orlov grundet indre blødninger. Matthisen vendte tre måneder senere tilbage til Folketinget i december 2017.[9]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

TV-serier[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d e f g h "Roger Courage Matthisen (ALT)". Folketinget. 
  2. ^ a b "Jo Jo fra "Nissernes Ø": Langt mellem rollerne". seoghoer.dk. 23. december 2008. Hentet 1. oktober 2018. 
  3. ^ om os
  4. ^ [1]
  5. ^ Kristian Dam Nygaard (23. november 2017). "Husker du Calyso-nissen": Se hans overraskende comeback". bt.dk. 
  6. ^ "Roger Courage Matthisen". danskepolitikere.dk. 
  7. ^ Ritzau (20. juni 2015). "FAKTA: Mange stemmer - men intet mandat". fyens.dk. 
  8. ^ "Matthisen tager orlov fra Folketinget". Altinget. 2. november 2015. 
  9. ^ "Roger Matthisen (ALT) går på orlov grundet sygdom". Altinget. 10. september 2017. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]