Roman Petrovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Roman Petrovitj af Rusland
Prins Roman af Rusland i 1917
Prins af Rusland
Ægtefælle Grevinde Praskovja Dmitrijevna Sjeremeteva (g. 1921–73)
Børn
Fulde navn Roman Petrovitj Romanov
Hus Holsten-Gottorp-Romanov
Far Peter Nikolajevitj af Rusland
Mor Militza af Montenegro
Født 17. oktober 1896(1896-10-17)
Snamenka, Petergof nær Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død 23. oktober 1978 (82 år)
Rom, Italien
Religion Russisk-ortodoks

Prins Roman Petrovitj af Rusland (russisk: Роман Петрович Романов; tr. Roman Petrovitj Romanov) (17. oktober 189623. oktober 1978) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var det andet barn af storfyrst Peter Nikolajevitj af Rusland og hans hustru prinsesse Militza af Montenegro.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Prins Roman blev født den 17. oktober 1896 på forældrenes sommeresidens Snamenka i Petergof udenfor Sankt Petersborg i det Russiske Kejserrige. Han var det andet barn og ældste søn af storfyrst Peter Nikolajevitj af Rusland og hans hustru prinsesse Militza af Montenegro.[1] Han undslap den Russiske Revolution sammen med resten af sin familie og tilbragte resten af sit lange liv i eksil.

Prins Roman giftede sig i et morganatisk ægteskab den 16. november 1921 i Antibes i Sydfrankrig med grevinde Praskovja Dmitrijevna Sjeremeteva (russisk: Прасковья Дмитриевна Шереметева). De fik to sønner, Nikolaj Romanovitj Romanov og Dmitrij Romanovitj Romanov.[1]

Da Prins Romans farbror Storfyrst Nikolaj aldrig fik nogen børn, blev Prins Roman hans arving.

Prins Roman døde 82 år gammel den 23. oktober 1978 i Rom i Italien.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 319-20.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi