Rose Red

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rose Red
Overblik
Genre HorrorRediger på Wikidata
Instrueret af Craig R. Baxley
Produceret af Thomas H. Brodek
Robert F. Phillips
Manuskript af Stephen King
Medvirkende Nancy Travis
Matt Keeslar
Julian Sands
Kimberly J. Brown
David Dukes
Judith Ivey
Melanie Lynskey
Matt Ross
Kevin Tighe
Julia Campbell
Emily Deschanel
Laura Kenny
Tsidii Le Loka
Yvonne Sciò
Jimmi Simpson
Musik af Gary Chang
Fotografering David Connell
Klip Sonny Baskin
Distributør ABC
Trimark Video (USA DVD)
Warner Home Video (international DVD)
Udgivelsesdato 27. januar 2002 (USA)
Længde 240 min.
Oprindelsesland USARediger på Wikidata
Sprog EngelskRediger på Wikidata
Fortsættes i The Diary of Ellen Rimbauer
Links
på IMDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.


Rose Red er en tv-serie skrevet af forfatteren Stephen King. Rose Red er produceret for og af den amerikanske tv-kanal ABC, som tidligere har produceret andre tv-serier over Stephen King-bøger bl.a. "It" (1990) og "Ondskabens hotel" (1997).

Historien handler om det hjemsøgte hus Rose Red, som bliver undersøgt af Dr. Joyce Reardon og en gruppe af spirituelle medier.

Filmen blev præsenteret som baseret på virkelige hændelser. I forbindelse med filmen blev der udgivet en novelle kaldet The Diary of Ellen Rimbauer: My Life at Rose Red under pseydonymet Joyce Reardon, og det blev hævdet at det var Ellen Rimbauer's rigtige dagbog. Der bliver spekuleret i at Stephen King eller hans kone Tabitha King havde skrevet novellen, indtil Ridley Pearson blev afsløret som den rigtige forfatter. Novellen blev filmatiseret i maj 2003.

Filmen er udgivet på en 4 timer og 14 minutter lang DVD.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Parapsykologen Dr. Joyce Reardon samler en gruppe spirituelle medier for at undersøge Rose Red Mansion. Den tidligere ejer Ellen Rimbauer forsvandt sporløst i huset, men hun var langt fra den eneste. Og udover forsvindingerne har Rose Red også flere dødsfald på samvittigheden. Det varer da heller ikke længe, før gruppen opdager at huset er vågnet.

Historien om Rimbauer-familien og Rose Red[redigér | redigér wikikode]

I hendes introduktionstale på universitet, fortæller Joyce sin gruppe om Rose Red's historie. Hun forklarer at konstruktionen af Rose Red begyndte i 1906, startet af John P. Rimbauer, som en bryllupsgave til hans kone. Rimbauer var stifteren af Omicron Oil Company, det største olie selskab i USA indtil 1950. Samme år som hans kone Ellen Rimbauer forsvandt.

Problemerne med Rose Red startede allerede før huset blev bygget. Bygningsarbejderne arbejdede hårdt 24 i døgnet, alle ugens dage. Men det var ikke dét som var problemet. Selv før huset blev bygget, drev byggegrunden folk til vanvid. En gruppeformand kaldet Harry Corbin skød og dræbte Rimbauer's formand. Corbin prøvede ikke på at flygte, han smed bare sit våben i sin bil og kørte ned på Seattle Saloon, hvor politiet fandt ham. Da han kom for retten, hævede han at han intet kunne huske mellem morgemaden og til han vågnede op i fængsel med en bule i sit hoved. Hverken dommeren eller juryen troede på ham og han fik 25 års fængsel. Harry Corbin var Rose Reds første mandlige offer.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]