Spring til indhold

Rostislav Aleksandrovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rostislav Aleksandrovitj af Rusland
Prins Rostislav af Rusland i 1922
Prins af Rusland
ÆgtefælleFyrstinde Aleksandra Pavlovna Golitsina (morg.) (g. 1928–44)
Alice Eilken (morg.) (g. 194451)
Hedwig Maria Gertrud Eva von Chappuis (morg.) (g. 1954)
Børnmed Aleksandra Golitsina:med Alice Eilken:
Fulde navnRostislav Aleksandrovitj Romanov
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarAleksandr Mikhailovitj af Rusland
MorKsenija Aleksandrovna af Rusland
Født24. november 1902(1902-11-24)
Ai-Todor, Krim, Russiske Kejserrige
Død31. juli 1978 (75 år)
Cannes, Frankrig

Prins Rostislav Aleksandrovitj af Rusland (russisk: Ростислав Александрович Романов; tr. Rostislav Aleksandrovitj Romanov) (24. november 190231. juli 1978) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var det sjetteældste barn af storfyrst Aleksandr Mikhailovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Ksenija Aleksandrovna af Rusland.[1]

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Prins Rostislav Aleksandrovitj blev født på landsted Ai-Todorhalvøen Krim i det Russiske Kejserrige den 24. november 1902. Han var den femte søn og sjette barn blandt syv søskende. Hans forældre, storfyrst Aleksandr Mikhailovitj og storfyrstinde Ksenija Aleksandrovna var halvfætter og -kusine. Gennem sin far var han dermed medlem af Huset Romanov, barnebarn af Storfyrst Mikhail Nikolajevitj af Rusland og oldebarn af Kejser Nikolaj 1. af Rusland. Gennem sin mor var han barnebarn af Kejser Aleksandr 3. af Rusland og oldebarn af Kong Christian 9. af Danmark. Som oldebarn af en russisk kejser havde han titel af prins og prædikat af højhed.

Prins Rostislav giftede sig første gang den 1. september 1928 i Chicago i et morganatisk ægteskab med fyrstinde Aleksandra Pavlovna Golitsina. De fik en søn, Fyrst Rostislav Rostislavovitj Romanov, før de blev skilt i 1944. Prins Rostislav giftede sig anden gang den 24. november 1944 i et morganatisk ægteskab med Alice Eilken. De fik en søn, Fyrst Nikolaj Rostislavovitj Romanov, før de blev skilt den 11. april 1951. Prins Rostislav giftede sig tredje gang den 19. november 1954 med Hedwig Maria Gertrud Eva von Chappuis.[1]

Prins Rostislav døde den 31. juli 1978 i Cannes i Frankrig.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 327.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi