Ruslands premierminister

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ruslands premierministre
Coat of Arms of the Russian Federation 2.svg
Mikhail Mishustin (2018).jpg
Nuværende
Mikhail Misjustin

siden 2020

Ruslands premierminister, officielt betegnet som "Formand for Den Russiske Føderations regering", er leder af den russiske regering og den næsthøjeste politiske figur i Rusland, efter præsidenten. Premierministerens officielle residens er Gorki-9 i Odintsóvskij distriktet, Moskva Oblast, mens hans arbejdsplads er Det Hvide Hus i Moskva. I henhold til artikel 24 i Ruslands føderale forfatning er premierministeren "leder af Den Russiske Føderations regering".[1]

På grund af Ruslands præsidents centrale rolle i det politiske system påvirkes regeringens aktiviteter (inklusive premierministeren) markant af statsoverhovedet. For eksempel er det præsidenten, der udnævner og afskediger premierministeren og andre medlemmer af regeringen. Præsidenten kan lede formandskabet i kabinettet og give obligatoriske ordrer til premierministeren og andre medlemmer af regeringen. Præsidenten kan også tilbagekalde enhver handling fra regeringen.

Brugen af udtrykket "premierminister" er strengt uformel og bruges aldrig af den russiske forfatning, føderale love og andre love.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

RuslandStub
Denne artikel om russisk politik er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker