Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er et 3 års uddannelsesforløb, der henvender sig til unge mellem 16 og 25 år med særlige behov.

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er en individuelt tilrettelagt uddannelse. Den består af elementer af træning, undervisning og praktiske aktiviteter, bl.a. praktik i virksomheder. Et forløb på en STU styrker dig i at opnå sociale, faglige og personlige kompetencer. Eleverne bliver bedre rustet til at deltage i voksenlivet og eventuelt påbegynde en uddannelse eller komme i beskæftigelse efterfølgende.

Uddannelsen henvender sig til unge mennesker, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse, selv om der ydes specialpædagogisk støtte til de unge. Ifølge lovgivningen har unge med særlige behov krav på en 3-årig ungdomsuddannelse, efter at de har afsluttet grundskolen, uanset hvor i landet de de bor.

En STU tilpasses elevens kvalifikationer, behov, modenhed og interesser. Eleven har mulighed for at blive undervist forskellige steder såsom efterskoler, højskoler, husholdnings- og håndværkerskoler, produktionsskoler, erhvervsskoler, daghøjskoler, værksteder og andre institutioner.

Der findes mange forskellige institutioner med forskellige slags forløb i de enkelte kommuner. Nogle institutioner tilbyder STU på eget opholdssted, nogle tilbyder forløb med sundhed og bevægelse og meget mere.

STU[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]