Sølvpapirshat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
En mand med sølvpapirshat

En sølvpapirshat er en hovedbeklædning lavet af et eller flere stykker sølvpapir eller en almindelig hat beklædt med et lag sølvpapir. Nogle bruger hatten som et Faradays bur for at skærme sig mod påvirkning af elektromagnetiske felter, tankekontrol, tankelæsning eller andre ydre påvirkninger.[1] Der er dog meget, der tyder på, at sølvpapirshatten fungerer bedre som metafor end som hat, der skal give beskyttelse. For forskellen på en hat og et Faraday-bur er blandt andet, at en hat ikke dækker hele det område, som skal beskyttes.[2]

En sølvpapirshat som værn mod disse trusler har længe været latterliggjort, og brugen forbindes ofte med konspirationsteoretikere og paranoides vrangforestillinger.[3] Forsøg blandt studerende på Massachusetts Institute of Technology har dog konkluderet, at sølvpapirshatte forstærker elektromagnetisk stråling på særlige frekvensbånd[4] – blandt andre 1,2 GHz og 2,4 GHZ spektrum, der bruges til satellitter og mobiltelefoni[2] – hvorfor der blandt konspirationsteoretikere kan spekuleres i, at brugen af sølvpapirshatte derfor muligvis er resultatet af misinformation fra regeringernes side.[5]

Eksemplet på sølvpapirshatte[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Mind Games, The Washington Post, 10.01.2007
  2. ^ a b "Ugens ord: Sølvpapirshat". Information. 4. januar 2014. Arkiveret fra originalen 24. november 2020. Hentet 17. marts 2021.
  3. ^ Do tinfoil helmets provide adequate protection against mind control rays?, The Straight Dope, 09.06.2000
  4. ^ "On the Effectiveness of Aluminium Foil Helmets: An Empirical Study, Ali Rahimi1, Ben Recht, Jason Taylor og Noah Vawter, 17.02.2005". Arkiveret fra originalen 26. maj 2012. Hentet 26. september 2011.
  5. ^ Tinfoil hats as Government plot, The Register, 11.11.2005
PseudovidenskabSpire
Denne artikel om pseudovidenskab er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.