Sømods Bolcher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sømods Bolcher ApS
Soemods-bolcher-butik-noerregade-36.jpg
Sømods Bolchers butik i Nørregade 36B
Virksomhedsinformation
Selskabsform Anpartselskab
Branche Detail
Grundlagt 1891
Hovedsæde København, Danmark
Nøglepersoner Camilla Søemod
Mike Søemod
Michael Søemod
Martin Søemod
Theodor Søemod
Organisation
Antal ansatte
10-19 (2018)
Eksterne henvisninger
Soemods-bolcher.dk
CVR-nummer 10546087

Sømods Bolcher er en dansk familievirksomhed, der fremstiller bolcher, som blev startet tilbage i 1891. Virksomheden har altid været bosat i Nørregade i København. Sømods Bolcher blev grundlagt af Hr. Hansen, men i 1920 overtog familien Sømod forretningen, og sidenhen har den heddet Sømods Bolcher og gået i arv fra generation til generation.

I 1991 blev virksomheden udnævnt til kongelig hofleverandør. Samme år som virksomheden fyldte 100 år.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Virksomheden startede tilbage i 1891[1], hvor grundlæggeren Hr. Hansen startede bolchekogeriet på anden sal i Nørregade 49. Hr. Hansen fik ingen drengebørn, som kunne overtage hans bolchekogeri. Derfor blev virksomheden i 1920 overdraget til en søn af hans daværende barndomsven, Martin Søemod.

Martin Søemod havde tre sønner, hvoraf to af dem allerede var afsat i respektable foretagender. Den tredje og sidste søn Theodor Søemod fik derfor skænket bolchekogeriet, og her fik det navnet Sømods Bolcher.

I 1932 flyttede virksomheden til Nørregade 36 i baghuset, hvor den også har hjemsted i dag.

Kongelig hofleverandør[redigér | rediger kildetekst]

Siden 1991 har Sømods Bolcher været Kongelig Hofleverandør. Udnævnelsen skete samme år som virksomhedens 100 års jubilæum.

Sømods Bolcher leverer stadig bolcher til Det Danske Kongehus. Virksomheden har special designet bolche glas som kun bruges ved levering til hoffet og ved officielle statsbesøg. Dronning Margrethe 2. har været medbestemmende til det udvalg af bolcher samt udseende af glassene. Ved denne anledning fik Sømods Bolcher specialdesignede mærker til de kongelige glas, som blev godkendt af dronningen.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg