Sønderborgmotorvejen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sønderborgmotorvejen
8
Basisdata
Samlet længde: 26 km
Region: Syddanmark
Anlægsfase: Anlægsarbejde afsluttet.
Åbnet d. 31. marts 2012

Sønderborgmotorvejen går fra motorvej Tabliczka E45.svg ved Kliplev til Sønderborg-området og slutter ved Alssundbroen og Sønderborg V hvor der er motortrafikvej videre til Sønderborg C-Ø og til det øvrige Als. Motorvejen åbnede d. 31. marts 2012, hvilket er mere end et år tidligere end den oprindelige tidsplan.[1][2]

Anlægget blev udført som et OPP-projekt (offentligt-privat partnerskab), og projektet blev overtaget fra det tidligere Sønderjyllands Amt. Anlægget var det første OPP-projekt i Danmark.

Forløb og anlæg[redigér | redigér wikikode]

Vejen er en del af primærrute 8, der går fra Tønder til Nyborg. Den erstatter det tidligere stykke af primærrute 8 fra Tinglev gennem Kruså, Rinkenæs, Egernsund og Broager til Dybbøl, som fremover vil blive nedgraderet og omdøbt til sekundærrute 401. Motorvejen har en hastighedsbegrænsning på 130 km/t, undtagen ved tilslutningen til motorvej E45 og ved overgangen til motortrafikvej ved Alssundbroen.

Det samlede projekt omfatter følgende delelementer: Der er ved den 26 km lange motorvej etableret 7 tilslutningsanlæg, omlagt 18 km kommuneveje, etableret tilslutning til motorvej E45 og etableret 10 over- og underførelser af skærende veje og stier. Projektet indeholder i alt 72 broer og passager, heraf 11 overføringer, 30 underføringer, samt 26 faunarør/paddepassager og 5 foringsrør for gylleledninger. I forbindelse med byggeriet er der flyttet omkring 3,5 mio. m³ jord.

Motorvejens bredde fra yderrabat til yderrabat er 29,0 meter.


Der er foretaget omkring 50 totalekspropriationer af huse og hele ejendomme og 100 delekspropriationer, hvor der er afgivet jord til motorvejen. Samtidig er en meget omfattende jordfordeling mellem landbrugsejendommene blevet gennemført. Der er også eksproprieret jord til nye adgangsveje, regnvandsbassiner, samkørselspladser, erstatningsnatur, ledelinjer, rørledninger og andre servitutter.

I den 2008 præsenterede naturplan er der planlagt blev der planlagt 16 smutveje for blandt andet løvfrøer, tudser og vandsalamandere, og ca. 200 vandhuller.

OPP[redigér | redigér wikikode]

Anlægget af Sønderborgmotorvejen er det første OPP-projekt i Danmark. I det konkrete tilfælde er motorvejen blevet bygget af et konsortium ved navn Kliplev Motorway Group (KMG), med den østrigske koncern STRABAG som vigtigste deltager. Udover selve byggeriet skal konsortiet også stå for drift og vedligeholdelse af vejen i 26 år.[3]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Tre broer over Sønderborgmotorvejen nord for Dybbøl

Allerede ved etableringen af den sønderjyske motorvej i 1970'erne var der taget højde for etablering af et motorvejskryds syd for Aabenraa med henblik på etablering af motorvej til Sønderborg. Det var imidlertid først i 1990'erne at der for alvor kom gang i debatten om en motorvej til Sønderborg. Det var specielt Danfoss og lokalpolitikerne i kommunerne på Als, som talte for en ny motorvej, mens der var en del modstand på Sundeved, hvor man frygtede at en ny motorvej ville komme til at dele Sundeved Kommune i to.

Linjeføringen gav også anledning til mange diskussioner. At motorvejen skulle ende i Sønderborg var der ikke så megen diskussion om, men skulle den sluttes til E45 ved Aabenraa eller Tinglev, eller skulle man dele den i en sydgående og en nordgående arm omkring Felsted.

Et tredje problem var miljøet. En meget stor del af området mellem Sønderborg og E45 er underlagt miljømæssige begrænsninger, og en tid lang så det ud til, at det var umuligt at finde en korridor som motorvejen kunne anlægges i.

Et fjerde problem var finansieringen. Normalt er det staten som bygger motorveje, men i slutningen af 1990'erne var den daværende regering ikke indstillet på at bruge penge på en motorvej til Sønderborg.

Resultatet blev at Sønderjyllands Amt besluttede at påtage sig opgaven i stedet. Amtsskatten blev hævet og provenuet fra skatteforhøjelsen blev lagt i en fond til motorvejsbyggeri. Da amterne blev nedlagt ved kommunalreformen i 2005 kunne amtsborgmester Carl Holst derfor udskrive en check på 234 mio. kr. til staten. Samtidig skrev transportminister Flemming Hansen under på at projektet ville komme på finansloven og at staten ville gøre arbejdet færdigt.

Den 17. februar 2010 indgik Vejdirektoratet en kontrakt med Kliplev Motorway Group om byggeri og drift af Sønderborgmotorvejen, og den 24. marts 2010 tog transportminister Hans Chr. Schmidt det første spadestik.

Sønderborgmotorvejen blev åbnet lørdag den 31. marts 2012. I weekenden før åbningen var der arrangeret løb og cykelløb på den nye motorvej med over 9.300 deltagere. Selve åbningen blev foretaget af transportminister Henrik Dam Kristensen. Der var planlagt et stort åbningsarrangement ved tilslutningsanlægget nord for Dybbøl, som dog blev noget mindre end planlagt, som følge af kraftig blæst.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.