Søren Hviid Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Søren Hviid Pedersen
Født 1966 Rediger på Wikidata
Silkeborg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted University of Essex,
Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Blogger, lektor Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Syddansk Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Søren Hviid Pedersen (født 1966 i Silkeborg) er en dansk nationalkonservativ debattør og højskolelærer ved Rønshoved Højskole.[1] Han har tidligere været lektor i statskundskab ved Syddansk Universitet med speciale i politisk teori.

Han blev student fra Paderup Amtsgymnasium, Randers i 1985. To år senere, i 1987, påbegyndte han statskundskabsstudiet ved Århus Universitet og blev cand.scient.pol. i 1992. Samme år påbegyndte han sin ph.d.-uddannelse ved University of Essex i England og blev ph.d. herfra med en afhandling om moderne og klassisk naturretsteori.

Søren Hviid Pedersen har været ansat i Fyns Amt som AC-Fuldmægtig og i Dansk Data Arkiv, Statens Arkiver, som forsker indtil 2001. I 2001 blev han ansat på Syddansk Universitet, Institut for Statskundskab. Hans forskningsområder var primært konservatismen som en politisk ide-tradition, begrebet det politiske og de politiske filosoffer Carl Schmitt, Leo Strauss og Eric Voegelin. I 2016 meddelte han, at han stoppede på universitetet for i stedet at læse til præst.[2] Han anser sit teologiske ståsted som "grundtvigianer" med et stænk af "Tidehverv".[3]

Søren Hviid Pedersen er en, ofte omstridt, nationalkonservativ debattør.[4][5][6] Han er blogger og kommentator for Berlingske, hvor han er fast bidragsyder til Indspark og bloggen Den politiske Puls. Han har jævnligt deltaget som debattør i Deadline.[3]

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

  • Carl Schmitt (i serien Statskundskabens klassikere). Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2011.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Præsentation af Søren Hviid Pedersen på Rønshoved Højskoles hjemmeside, besøgt 27. august 2019.
  2. ^ Eriksen, Mark Venborg (30. april 2016). "Søren Hviid skal være præst". Skaberstaten. Nyt om Institut for Statskundskab. Hentet 22. februar 2017. 
  3. ^ a b Fjordbo, Jakob Ravn (2. september 2016). "Nationalkonservativ politolog går kirkens vej". Kristeligt Dagblad. Hentet 22. februar 2017. 
  4. ^ Dansk lektor beskyldt for at opfordre til etnisk udrensning: Krævede Gaza ryddet bt.dk 26. juli 2014
  5. ^ Søren Hviid Pedersen, ekstrem nationalkonservativ debatindlæg på 180grader.dk
  6. ^ Ingen stemmeret til arbejdsløse og pensionister avisen.dk 22. august 2011
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Søren Hviid Pedersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.