Sailor Moon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sailor Moon
美少女戦士セーラームーン
(Bishōjo Senshi Sērā Mūn)
Genre Adventure, Mahō shōjo, Romance
Manga
Pretty Soldier Sailor Moon
Forfatter Naoko Takeuchi
Udgiver Japan Kodansha
Engelsk udgiver USA Tokyopop
Demografi Shōjo
Magasin Japan Nakayoshi, Run Run
USA Mixxzine, Smile
Original udgivelse Februar 1992Marts 1997
Bind 18
Tv-anime
Pretty Soldier Sailor Moon
Instruktør Jun'ichi Satoh, Kunihiko Ikuhara, Takuya Igarashi
Studie Toei Animation
Netværk Japan TV Asahi
Engelsk netværk USA USA Network, Cartoon Network, Syndication
Original udsendelse 7. marts 19928. februar 1997
Afsnit 200
Film
Musical-serie

Sailor Moon musicals (SeraMyu): 25 sceneshow baseret på Sailor Moon franchisen, blev udgivet mellem 1993 og 2005.

Realfilm-serie

Pretty Guardian Sailor Moon: en 49 afsnit realfilm-serie instrueret af Ryuta Tasaki, fremvist fra 4. oktober 2003, til 25. september 2004. Der var også to "direct-to-video" udgivelser: En efterfølger (Special Act), og en forgænger (Act Zero).

Computerspil

Der er udgivet en del Sailor Moon computerspil, hovedsageligt i Japan, hvoraf kun meget få er blevet oversat til andre sprog.

Relateret serie

Sailor Moon (美少女戦士セーラームーン Bishōjo Senshi Sērā Mūn, officielt oversat til Pretty Soldier Sailor Moon) er en kendt japansk manga og animeserie, tegnet og skrevet af Naoko Takeuchi. Mangaen løb fra 1991 til 1995 i det japanske mangablad, Nakayoshi. Serien består af 52 kapitler fordelt over 18 bøger.

Sailor Moon er en af verdens mest populære shoujo-manga'er. Der er i alt 200 animeafsnit og fire film foruden en live-tv-serie, Pretty Guardin Sailor Moon.

Historien handler om den 14-årige Usagi Tsukino, som klarer sig dårligt i skolen, specielt engelsk, og altid kommer for sent. En dag møder hun katten Luna, som fortæller hende, at verden snart vil blive overtaget af det tilbagevendende Dark Kingdom, hvis ikke nogen gør noget. Ved hjælp af en broche, som Luna giver Usagi, finder hun ud af, at hun er kærlighedens og retfærdighedens forkæmper, Sailor Moon, og hun har nu til opgave at finde og opvække de andre Sailor Soldiers, så de sammen kan tage kampen op mod The Dark Kingdom. Usagis navn betyder kanin, og i engelske oversættelser bliver hun ofte kaldt Bunny (som også betyder kanin).

I 2014 blev en genopførsel påbegyndt ved navn "Sailor moon crystal", den nye Sailor moons mål er at forny den gamle TV serie, til at passe i kvalitet, til den nye generation. Den nye serie vil som mål også forsøge at følge historien i mangaen meget tættere end den originale serie. Dog er Sailor moon crystal kun udkommet i japan, og kan derfor ikke ses i dansk TV.


Anime eller manga Stub
Denne artikel om en anime og/eller manga er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.