Samus Aran

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Samus Aran
Information
Første gang set Metroid 1986
Skabt af Makoto Kano
Spillet af Nikki García[1], Jennifer Hale, Jessica Martin, Vanessa Marshall, Ai Kobayashi, Alésia Glidewell Rediger på Wikidata
Kaldenavn Sam, Sammy, Lady
Køn Hun
Race Menneske
Arbejde Dusørjæger
Familie Rodney Aran (far), Virginia Aran (mor) Adam Malkovich (papfar), Gray Voice (papfar)
Kæreste Kevin Keene (vises kun på Captain N: The Game Master tegneserie)
Børn Baby Metroid (adopter)
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.


Samus Aran er en fiktiv dusørjægerfigur i Metroid, som sås først i 1986. Samus er den første superheltinde i Nintendo og er en af de mest populære superhelte i Nintendo. Hun vises også i Super Smash Bros..

Karakter[redigér | rediger kildetekst]

Samus er en kvindelig dusørjæger med gult hår, som redder mange andre planeter og rummet. Hun blev skabt af Makoto Kano og designet af Hiroji Kiyotake. I 1985 fik Yoshio Sakamoto en ide til, hvordan en superhelt skulle se ud. Yoshio sagde, "Hey vil det ikke være sejt, hvis det viser en kvinde i slutningen". Dette var alle arbejderne meget enige i. Samus er løst baseret på Sigourney Weaver fra Alien og skuespillerinden Kim Basinger fra My Stepmother is an Alien. Samus' efternavn er hentet fra den berømte fodboldspiller Pele

Power Suit[redigér | rediger kildetekst]

Samus Aran har en metaldragt, der kaldes power suit, der er en høj, orange dragt, som har en kanonarm i højre side. Samus' power suit er 1,91 cm. høj og vejer 198 kilo. Der er mange forskellige power suits i Metroid.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Samus Aran er datter til Rodney Aran og Virginia Aran. Hendes forældre blev myrdet af den onde Ridley. Samus blev senere adopter af kommandørkaptajn, Adam Malkovich.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
BiografiSpire
Denne biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.