San Cristóbal de La Laguna

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
La Laguna' byvåben
San Cristóbal de La Laguna

San Cristóbal de La Laguna er en spansk by på den kanariske ø Tenerife. Med 152.843[1](2015) indbyggere, San Cristóbal de La Laguna er den næst mest folkerige by på Tenerife og den tredje største på De Kanariske Øer.

Byen er beliggende i den nordøstlige del af øen Tenerife, nær byen Santa Cruz de Tenerife, med hvilken den er forbundet fysisk og bymæssigt.

Byen blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1999.[2] Her ligger de Kanariske Øer Rådgivende Råd, Institut for Astrofysik på De Kanariske Øer, San Cristóbal de La Laguna Stift, Tenerife Nord Lufthavn og Universitetshospitalet på De Kanariske Øer. Derudover har det første universitet grundlagt i De Kanariske Øer hovedkvarter i byen, og det første og ældste institut aktivt i øgruppen, således blev San Cristóbal de La Laguna historisk betragtet som det intellektuelle centrum af De Kanariske Øer. Byen var den historiske hovedstad på De Kanariske Øer.

Attraktioner[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Instituto Nacional de Estadística: Cifras oficiales de población resultantes de la revisión del Padrón municipal a 1 de enero, hentet 26. oktober 2016 (spansk)
  2. ^ "World Heritage List - San Cristóbal de La Laguna". unesco.org (engelsk). UNESCO. Hentet 26. oktober 2016.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Spaniens geografiSpire
Denne artikel om Spaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 28°29′07″N 16°19′00″V / 28.4853°N 16.3167°V / 28.4853; -16.3167