Sandy French

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sandy French
Født 13. maj 1975 Rediger på Wikidata
Hørmested Sogn, Hjørring Kommune Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Roskilde Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Arbejdssted Ekstra Bladet, Justitsministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, DR Nyheder, Dagbladet Information Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sandy French (født 13. maj 1975 i Hørmested nær Sindal, Sindal Kommune, i dag Hjørring Kommune) er en dansk journalist.

French er student fra Frederikshavn Gymnasium og HF og blev i 2002 uddannet i journalistik fra Roskilde Universitetscenter. Hun blev derefter ansat på Dagbladet Information som leder af den politiske redaktion, men kom i 2006 til Ekstra Bladet som politisk redaktør og medlem af redaktionsledelsen.

I februar 2009 blev hun særlig rådgiver i Justitsministeriet, og i februar 2010 kommunikationschef og særlig rådgiver i Økonomi- og Erhvervsministeriet. I november 2010 blev hun indlandschef i DR Nyheder, hvilket vakte opsigt grundet hendes fortid som spindoktor. Nyhedschef Ulrik Haagerup erkendte også, at ansættelsen var usædvanlig.[1]

I april 2015 blev Sandy French, som led i en chefrokade i DR Nyheder, indholdschef og udtalte ambitionen: »Vores ambition er at være den mest tværgående chefredaktion måske endda i verden.[2] I stedet for at udkomme med 150-200 historier om dagen, vil vi komme dybere ned og lave færre, men bedre historier, der ikke bare kommer ét sted én gang, men har en kvalitet, så de kan komme på alle platforme.

21. juni 2017 blev det meldt ud, at Sandy French tiltræder som nyhedsdirektør for DR Nyheder den 1. august 2017.[3] Hun afløser Ulrik Haagerup.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Sandy French kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.