Sankt Pauls Kirke (Taastrup)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sankt Pauls Kirke
Sankt Pauls Kirke
Generelt
Opført 1995
Geografi
Trosretning Romersk-katolsk
Menighed Den katolske menighed i Høje-Taastrup området
Kommune Høje-Taastrup Kommune
Eksterne henvisninger
www.sktpaul.dk
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Sankt Pauls Kirke. (Se også artikler, som begynder med Sankt Pauls Kirke)

Sankt Pauls Kirke er en romersk-katolsk kirke beliggende på Frøgård Allé i Høje Taastrup med en af de største katolske menigheder i bispedømmet København. Ved siden af ligger den katolske privatskole Sankt Pauls Skole.

Kirkebladet ved Sankt Pauls Kirke, kaldet Sogneblad for Sankt Pauls Kirke, udkommer 4 gange årligt.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Taastrup og Hedehusene havde en stor katolsk menighed i begyndelsen af 1900-tallet, men stod med hverken kirke eller præst. Den 10. august 1922 på Husmandsvej i Tasstrup lagde en gartner Andersen dog hus til at pater Günther fra jesuitterne i Ordrup kunne holde en katolsk messe for første gang i Taastrup siden reformationen i 1536. Grundet den lille plads købtes en ledig kirke i Aldersrogade i København for 1.000 kroner, og en stor del blev flyttet til en bid af gartnerens jord. Kirken blev dog i stedet for beklædt med træ, så den fremstod som en norsk stavkirke. Kirkens klokke var den gamle skoleklokke fra Sct. Andreskollegiet i Ordrup, glasmalerierne og de udskårne lysekroner fra RosenkranskirkenFrederiksberg, mens en af initiativtagerne til byggeriet, billedhugger Windfeld-Schmidt stod for det fine billedskærerarbejde på korsvejsstationerne. Kirken blev indviet som katolsk sognekirke den 15. oktober 1933 af biskop Josef Brems m.v. Først i 1974 blev kirken udvidet med en præstebolig og et menighedshus ved kirken.

Omkring 1990 var kirkens rammer blevet for trange i forhold til menighedens daværende størrelse på over 1.800 medlemmer. Efter store bidrag fra de tyske katolikker blev en kirke i Høje Taastrup indviet den 5. juni 1995 – da man var gået i procession til kirken efter en afskedsmesse i den gamle kirke. Katolikkerne solgte sidenhen den gamle kirke til kopterne.

Galleri[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]