Spring til indhold

Saperavi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Saperavidruer

Saperavi (georgisk: საფერავი; bogstaveligt: maling og farvestof – på grund af dens intensive mørkerøde farve) er en tanninholdig druesort af teinturier-typen i Georgien, hvor den bruges til mange af områdets karakteristiske vine sammen med sorterne alexandreuli og rkatsiteli. Bladene er trelappede, store og runde. Druerne er mellemstore til store, elliptiske, mørkeblålige og med tyndt skind. Modningsperioden er ca. fem måneder og produktiviteten moderat.

Druesorten giver store dybe røde vine, der egner sig til lagring op til 50 år. Den har potentiale til højt alkoholniveau og benyttes i vid udstrækning til blanding med andre sorter. Det er den vigtigste drue i fremstilling af georgiske rødvine.

Saperavi er hårdfør og kendt for at klare koldt vejr og stor højde. Også langt inde i fastlandet. Det er en teinturier drue,[1] som indeholder de røde antocyaniner i druemassen og skindet. Den anvendes i enkelt-sort vinfremstilling.

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Jancis Robinson, red. (2006). "Teinturier". Oxford Companion to Wine (3 udgave). Oxford: Oxford University Press. s. 688-689. ISBN 0-19-860990-6.


Vin og vindruerSpire
Denne artikel om vin eller vindruer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
GeorgienSpire
Denne artikel relateret til Georgien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump