Sayuki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sayuki in Tokyo with one of her trainees

Sayuki (紗幸, født 1961[Kilde mangler] i Melbourne, opr. Fiona Graham) er en australsk geisha, der arbejder i Japan.[1] Hun er også antropolog, har produceret og instrueret antropologiske dokumentarprogrammer.

Hun debutterede som geisha i december 2007 i Asakusadistriktet i Tokyo efter et års uddannelse og forberedelser. Pga. sin alder, som hun på geisha-vis ikke oplyser[1], gik hun uden om den konventionelle scene for lærlinge. (Denne scene kaldes 'maiko' eller 'hangyoku').

Hun erklærer sig selv for den første vestlige geisha i den japanske historie (Den amerikanske Liza Dalby bliver ofte udnævnt til at være den første, men hun hun gennemgik aldrig den officielle uddannelse til at blive geisha[2])

Sayuki modtager undervisning i flere forskellige kunstarter, men den japanske bambusfløjte (yokobue) er hendes hovedfelt.

Sayuki har skrevet Ph.D. og MBA i socialantropologiOxford University. Hendes første uddannelser tog hun i psykologi fra Keio University, som den første vestlige kvinde, der blev færdiguddannet derfra.[3] Sayuki became a geisha as an academic project, and does not expect to be a geisha all her life.[3]

Sayuki blev geisha som en del af at akademisk projekt, og hun forventer ikke at forblive geisha for resten af hendes liv[3].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Aussie geisha speaks out, The Japan Times, 29 June 2008, hentet 3 June 2009 
  2. ^ Turning Japanese: the first foreign geisha, The Independent, 24 January 2008, hentet 2 June 2009 
  3. ^ a b c Ryall, Julian and Norrie, Justin (2008-01-08). Australian academic is a geisha down to a tea. The Sydney Morning Herald. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
Australien Stub
Denne biografi om en australier er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi