Scar (Løvernes konge)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Scar
Information
Spillet af Jeremy Irons, James Horan, Jim Cummings, Chiwetel Ejiofor Rediger på Wikidata
Race afrikaner Rediger på Wikidata
Arbejde Hersker Rediger på Wikidata
Søskende Mufasa Rediger på Wikidata
Ægtefælle Zira Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Scar er en ond fiktiv løve og hovedskurken i Walt Disney Pictures' popurlære animerede spillefilm Løvernes Konge fra 1994. Den originale stemme er indtalt af Jeremy Irons, og dubbet til dansk af skuespilleren Stig Hoffmeyer. Figurens hovedansvarlige animator var Andreas Deja. Scar har sidenhen også medvirket i andre medier inden for Disney. Han er indbegrebet af den typisk britiske skurk: veluddanet, skruppeløs og kynisk. Baseret på litterere skurke såsom Claudius fra Hamlet og Iago fra Othello, og det påstås også at hans fremtræden til dels minder om naziføreren Adolf Hitler. Han er vidt og bredt betragtet som en af tidens bedste disneyskurke, og er hidtil den eneste animerede skurk nomineret til en MTV Movie Award. Scar var oprindelidt tilsigtet til at være en skælmsk løve som ikke skulle være beslægtet med Simba, Mufasa eller den kongelige familie, men animatorerne syntes at det ville være interessant, hvis der "var en trussel fra det indvendige". Han har sit navn efter arret på sit venstre øje og har lighed med Pantheraløven.

Løvernes konge[redigér | rediger kildetekst]

Scar er lillebror til løvernes konge Mufasa, og Simbas onkel, og den anden i rækken til tronen efter at Simba blev født. Scar var misundelig på Simbas stilling som den næste konge af De stolte sletter, så han planlagde at myrde sin bror og nevø, for at blive den næste efterfølger.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
FiktionSpire
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.