Scatman Crothers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Scatman Crothers
Scatman Crothers - Southern Campus 1960 crop.jpg
Personlig information
Født 23. maj 1910Rediger på Wikidata
Indiana, USARediger på Wikidata
Død 22. november 1986 (76 år)Rediger på Wikidata
Van Nuys, Californien, USARediger på Wikidata
Dødsårsag LungekræftRediger på Wikidata
Gravsted Forest Lawn Memorial ParkRediger på Wikidata
Nationalitet USARediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, jazzmusiker, sanger, stemmeskuespiller, skuespiller, komponist, danserRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Black Filmmakers Hall of Fame (1987)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Benjamin Sherman "Scatman" Crothers (23. maj 1910 i Terre Haute - 22. november 1986 i Van Nuys) var en amerikansk skuespiller, sanger, danser og musiker kendt for sit arbejde som Louie Garbage mand på TV-showet Chico and the Man, og som Dick Hallorann i Stanley Kubrick-filmen The Shining i 1980. Han var også en produktiv tegnefilmdubber, og lagde stemmerne til Meadowlark Lemon i animerede tv-versionen af The Harlem Globetrotters, Jazz den Autobot i The Transformers, titelrollen i Hongkong Phooey , og Scat Cat i filmen Aristocats.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Crothers blev født i Terre Haute, Indiana. Han fik navnet Scatman, da han gik til audition på et radioshow i 1932 på den tidligere WSMK (nu WING) i Dayton, Ohio. Direktøren trøde ikke, at hans fornavn var iørefaldende nok, så opdigtede Crothers hurtigt Scat Man, selv om dette talent, scatsang , ville udvikle sig senere. Han fortsatte med at nyde dette talent i hele sin karriere, senere undervise han i scatsang til universitetsstuderende. Senere blev kælenavnet kondenseret til Scatman af Arthur Godfrey. I sin tidlige karriere, han også forbundet med mange Cleveland-baserede handlinger, og spillede ofte på scenen i Ohio.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne amerikanske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi