Scatman Crothers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Scatman Crothers
Scatman Crothers - Southern Campus 1960 crop.jpg
Personlig information
Pseudonym Scatman Crothers Rediger på Wikidata
Født Benjamin Sherman Crothers Rediger på Wikidata
23. maj 1910 Rediger på Wikidata
Indiana, USA Rediger på Wikidata
Død 22. november 1986 (76 år) Rediger på Wikidata
Van Nuys, Californien, USA Rediger på Wikidata
Dødsårsag Lungekræft Rediger på Wikidata
Gravsted Forest Lawn Memorial Park Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, dubbingskuespiller, jazzmusiker, sanger, stemmeskuespiller, skuespiller, komponist, danser Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Stjerne på Hollywood Walk of Fame
Black Filmmakers Hall of Fame (1987) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Benjamin Sherman "Scatman" Crothers (23. maj 1910 i Terre Haute - 22. november 1986 i Van Nuys) var en amerikansk skuespiller, sanger, danser og musiker kendt for sit arbejde som Louie Garbage mand på TV-showet Chico and the Man, og som Dick Hallorann i Stanley Kubrick-filmen The Shining i 1980. Han var også en produktiv tegnefilmdubber, og lagde stemmerne til Meadowlark Lemon i den animerede tv-version af The Harlem Globetrotters, Autoboten Jazz i The Transformers, titelrollen i Hongkong Phooey , og Scat Cat i filmen Aristocats.

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Crothers blev født i Terre Haute, Indiana. Han fik navnet Scatman, da han gik til audition på et radioshow i 1932 på den tidligere WSMK (nu WING) i Dayton, Ohio. Direktøren trøde ikke, at hans fornavn var iørefaldende nok, så opdigtede Crothers hurtigt Scat Man, selv om dette talent, scatsang , ville udvikle sig senere. Han fortsatte med at nyde dette talent i hele sin karriere, senere undervise han i scatsang til universitetsstuderende. Senere blev kælenavnet kondenseret til Scatman af Arthur Godfrey. I sin tidlige karriere, han også forbundet med mange Cleveland-baserede handlinger, og spillede ofte på scenen i Ohio.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi