Scottish & Newcastle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Scottish & Newcastle (S&N) var den største britiske bryggerigruppe med hovedkvarter i Edinburgh. Selskabet, der var verdens sjette største bryggeri, fremstillede Newcastle Brown Ale, Kronenbourg og John Smith's, samt flere mere regionale ølmærker, primært på bryggerier i Europa.

Scottish & Newcastle var markedsleder i Storbritannien, Finland og Frankrig, samt ejer af halvdelen af den største russiske bryggerigruppe Baltic Beverages Holding (BBH), hvor Carlsberg ejede den anden halvdel. Selskabet var repræsenteret i flere andre, primært europæiske lande, bl.a. Grækenland og Belgien, og eksporterede øl til omkring 60 lande.

Heineken og Carlsbergs overtagelsesbud[redigér | rediger kildetekst]

I januar 2008 bød Heineken og Carlsberg fælles på S&N med en pris svarende til 104 mia. kr med henblik på at dele selskabet op imellem sig. Buddet fik støtte fra S&N's bestyrelse. Efter at dets aktionærer havde accepteret buddet den 31. marts 2008, blev S&N afnoteret på London Stock Exchange 29. april 2008.

Heineken overtog S&N's aktiviteter i Storbritannien, Irland, Finland, USA, Portugal, Indien og Belgien. Carlsberg overtog S&N's aktiviteter i Frankrig, Grækenland, Vietnam, Kina og S&N's halvdel af BBH.

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Storbritannien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.