Scottish & Newcastle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Scottish & Newcastle
Virksomhedsinformation
Selskabsform Limited Company Rediger på Wikidata
Branche Ølbrygning Rediger på Wikidata
Grundlagt 1749 Rediger på Wikidata
Opløst april 2008 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Edinburgh, Storbritannien Rediger på Wikidata
Produkt Øl Rediger på Wikidata
Organisation
Moderselskab Heineken Rediger på Wikidata
Datterselskab HP Bulmer Holdings PLC Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Scottish & Newcastle (S&N) var den største britiske bryggerigruppe med hovedkvarter i Edinburgh. Selskabet, der var verdens sjette største bryggeri, fremstillede Newcastle Brown Ale, Kronenbourg og John Smith's, samt flere mere regionale ølmærker, primært på bryggerier i Europa.

Scottish & Newcastle var markedsleder i Storbritannien, Finland og Frankrig, samt ejer af halvdelen af den største russiske bryggerigruppe Baltic Beverages Holding (BBH), hvor Carlsberg ejede den anden halvdel. Selskabet var repræsenteret i flere andre, primært europæiske lande, bl.a. Grækenland og Belgien, og eksporterede øl til omkring 60 lande.

Heineken og Carlsbergs overtagelsesbud[redigér | rediger kildetekst]

I januar 2008 bød Heineken og Carlsberg fælles på S&N med en pris svarende til 104 mia. kr med henblik på at dele selskabet op imellem sig. Buddet fik støtte fra S&N's bestyrelse. Efter at dets aktionærer havde accepteret buddet den 31. marts 2008, blev S&N afnoteret på London Stock Exchange 29. april 2008.

Heineken overtog S&N's aktiviteter i Storbritannien, Irland, Finland, USA, Portugal, Indien og Belgien. Carlsberg overtog S&N's aktiviteter i Frankrig, Grækenland, Vietnam, Kina og S&N's halvdel af BBH.

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Storbritannien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.