Seedbox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

En seedbox er en privat dedikeret server, der bruges til at uploade og downloade digitale filer. Seedboxes gør generelt brug af BitTorrent-protokollen, der skal uploades og downloadet, selvom de også har været brugt på eDonkey2000 netværket. Seedboxes er normalt forbundet med et højhastigheds-netværk, ofte med en kapacitet på 100 Mbit/s eller derover. Nogle udbydere afprøver og tilbyder 10GBit delte servere, mens andre er ved at udvikle systemer, der vil give brugerne mulighed for at skalere efter deres behov på farten. Filer hentes fra torrent sitet og dets brugere og hvorfra de kan downloade fra seedboxen ved høje hastigheder, til en brugers personlige computer via HTTP, FTP, SFTP, eller rsync protokoller. Dette giver mulighed for anonymitet samt ikke at skulle bekymre sig om sin ratio. Nogle trackere bruger SSL krypterede forbindelser til at sikre dets brugere yderligere.

Operativsystemer[redigér | rediger kildetekst]

Seedboxes kan køre på de fleste større operativsystemer (Microsoft Windows, Linux eller Mac OS X). Dyrere seedboxes kan give VNC-forbindelse, eller Remote Desktop Protocol på nogle Windows-baserede seedboxes, så mange populære klienter til at blive kørt på afstand. Andre seedboxes er særlige formål, og køre en lang række torrent særlige software, herunder web-grænseflader af populære klienter som Transmission, rTorrent og μTorrent, samt TorrentFlux web interface kunder.

Hastigheder[redigér | rediger kildetekst]

Seedboxes på højhastighedsnet er typisk i stand til at hente store filer inden for få minutter, forudsat at sværm faktisk kan håndtere en så høj upload båndbredde. Seedboxes har generelt download og upload hastigheder på 100 megabit per sekund. Det betyder, at en 1 GB fil kan komme ind downloadet på under 2 minutter og 1 gigabyte fil kan uploades til andre brugere i samme tidsrum, hvilket skaber en 1:1 upload: download ratio for, den enkelte fil. Muligheden af en seedbox at overføre filer så hurtigt, er en stor attraktion inden for P2P og BitTorrent samfund.

På grund af de nævnte høje hastigheder, er seedboxes populær inde private torrent sider, hvor bevarelse af upload / download ratio over 1 kan være meget vigtigt.

Seedboxes bruges også til at omgå hastighed kvæle af internetudbydere eller omgå de nationale lovgivninger, såsom HADOPI-loven i Frankrig.

References[redigér | rediger kildetekst]