Seksuel kapital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Seksuel kapital eller erotisk kapital er en form for social værdifuldhed tildelt et individ som følge af hvor seksuelt attraktiv han eller hun er for majoriteten af hans eller hendes sociale gruppe. Som med andre former for kapital er seksuel kapital konvertibel og kan anvendes til at skaffe andre former for kapital, herunder social kapital og økonomisk kapital.

Definition[redigér | redigér wikikode]

Økonomi[redigér | redigér wikikode]

Den første mere økonomiske definition er baseret på Gary Beckers teori om human kapital, og forudsiger, at folk investerer rationalt i at vise deres sex appeal, når de forventer et udbytte af deres investering. Dette definerer han som en form for sundhedskapital, hvilket i sig selv er en form for individuel kapital.

Sociologi[redigér | redigér wikikode]

Den sociologiske definition er baseret på Pierre Bourdieu’s ide om felter. Denne definition bygger på Bourdieu's begreb om kapital. Green definerer "erotisk kapital" som summen af et individs kvantitet og kvalitet af attributter, han eller hun besidder, og som vækker en erotisk respons i en anden person, herunder udseende og sociokulturel moder. Nogle af disse attributter kan være uforanderlige, så som et individs race eller højde, mens andre kan skaffes kunstigt gennem fitness træning, plastikkirurgi, "makeovers" etc. Der findes ikke en enkelt hegemonisk form for erotisk kapital. Tværtimod er forskellige former for kapital ret variable.