Selous vildtreservat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Selous vildtreservat
UNESCO Verdensarvsområde
ElefantenAmRufiji.jpg
Elefanter er almindelige i de skovklædte dele af reservatet
Land Tanzania
Type faunareservat
Kriterie ix, x
Reference 199
Region Afrika
Indskrevet 1982
Oversigtskort
[[image:{{Kortpositioner {{{landkort}}}
250px|Selous vildtreservat ({{Kortpositioner {{{landkort}}} name}})]]
<div style="position: absolute; z-index: 2;

top: Udtryksfejl: Uventet tegnsætning-tegn: "{"%;


left: Udtryksfejl: Uventet tegnsætning-tegn: "{"%;

height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0; line-height: 0;">
Selous vildtreservat
Selous vildtreservat
{{{korttekst}}}

Selous vildtreservat (engelsk: Selous Game Reserve) i Tanzania er et af verdens største faunareservater, og er kendt for sit fantastiske dyreliv. Selous omfatter et areal på 54.600 km², et areal der er større end Danmark. Der er et bredt spekter af naturtyper – især græsletter i nord og tæt skov i syd. Det meste af området fremstår næsten upåvirket af menneskelig aktivitet. Reservatet rummer de fleste større pattedyr, blandt andet elefanter, sort næsehorn, zebra, flodheste og leoparder. Der er omkring 30.000 elefanter i området, en af verdens største populationer. Parken ligger mellem 80 moh. i nordøst og 1.300 moh. ved Mbarikabjergene i syd.

Til forskel for de fleste andre vildtreservater er jagt tilladt i Selous, men kun til fods. Reservatet er alligevel sparsomt besøgt, ikke mindst på grund af et stort antal tsetsefluer.

Reservatet ligger i den sydøstlige del af landet

Attraktionerne i området omfatter især Rufijifloden, og den 100 m dybe og 100 m brede Stieglercanyon. De fleste turistfaciliteter ligger nær Stiegler.

De første dele af området blev fredet i 1905. Parken er opkaldt efter den engelske eventyrer og naturven Frederick Selous (1851–1917). Tilstødende beskyttede områder er Mikumi nationalpark og Kilombero vildtforvaltningsområde i vest. Udzungwa Mountains nationalpark ligger også vest for Selous.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 8° 54′ S, 37° 38′ Ø