Semantisk web

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Semantisk web er et koncept der betegner udviklingen af en universel medieform til udveksling af information. Gennem vedligeholdelsen af mening (heraf semantisk) i online dokumenter gennem forskellige markup-rutiner opstår muligheden for at maskin-aflæse denne mening. Ved begrebet forstås ideelt og visionært det moment i internettets udvikling hvor software kan lagre, udveksle og anvende metadata om alle webressourcer og dermed sætte bruger-programmer i stand til at håndtere disse ressourcer med større effektivitet og præcision.

Det semantiske web er blandt andet drevet frem af en af World Wide Webs foregangsmænd, Tim Berners-Lee fra World Wide Web Consortium. Netop under W3C's regi understøttes det semantiske web gennem udarbejdelsen af standarder for markup og relaterede aktiviteter.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Værktøjer

  • Altova SemanticWorks Arkiveret 15. maj 2006 hos Wayback Machine Redigeringsværktøj til RDF and OWL som automatisk genererer RDF/XML eller nTriples på grundlag af visuelt ontologi design
  • Protégé Opensource visuelt ontologi-editor skrevet i Java. Protégé har en arkitektur som tillader brugere at udvikle plug-in værktøjer. Eksisterende plug-ins tillader brug af forskellige formater inklusive OWL og RDF samt visualisering af ontologier på forskellige måder.
  • Jena Opensource ontology API (Application Programming Interface) skrevet i Java. Jena understøtter læsning og redigering af OWL- and DAML-ontologier. Protégé anvender Jena til sin OWL-implementering.
InternetSpire
Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.