Semantisk web

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Semantisk web er et koncept der betegner udviklingen af en universel medieform til udveksling af information. Gennem vedligeholdelsen af mening (heraf semantisk) i online dokumenter gennem forskellige markup-rutiner opstår muligheden for at maskin-aflæse denne mening. Ved begrebet forstås ideelt og visionært det moment i internettets udvikling hvor software kan lagre, udveksle og anvende metadata om alle webressourcer og dermed sætte bruger-programmer i stand til at håndtere disse ressourcer med større effektivitet og præcision.

Det semantiske web er blandt andet drevet frem af en af World Wide Webs foregangsmænd, Tim Berners-Lee fra World Wide Web Consortium. Netop under W3C's regi understøttes det semantiske web gennem udarbejdelsen af standarder for markup og relaterede aktiviteter.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Værktøjer

  • Altova SemanticWorks Redigeringsværktøj til RDF and OWL som automatisk genererer RDF/XML eller nTriples på grundlag af visuelt ontologi design
  • Protégé Opensource visuelt ontologi-editor skrevet i Java. Protégé har en arkitektur som tillader brugere at udvikle plug-in værktøjer. Eksisterende plug-ins tillader brug af forskellige formater inklusive OWL og RDF samt visualisering af ontologier på forskellige måder.
  • Jena Opensource ontology API (Application Programming Interface) skrevet i Java. Jena understøtter læsning og redigering af OWL- and DAML-ontologier. Protégé anvender Jena til sin OWL-implementering.
InternetSpire
Denne internet-relaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.