Sergej Lazarev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Sergej Lazarev

ESC2016 - Russia Meet & Greet 08 (crop).jpg

Personlig information
Født 1. april 1983 Rediger på Wikidata
Moskva Rediger på Wikidata
Højde 181 cm Rediger på Wikidata
Partner Valeria Kudryavtseva (2012-2016) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Teaterskolen ved Tjekhova kunstteater i Moskva (til 2003) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Konferencier, sanger, teaterskuespiller, operasanger, skuespiller, pladeartist, danser, musiker, tv-vært Rediger på Wikidata
Deltog i Eurovision Song Contest 2016,
Eurovision Song Contest 2019 Rediger på Wikidata
Genre Elektropop, popmusik, poprock Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Khrustalnaja Turandot,
Tjajka Rediger på Wikidata
Signatur
Автограф Сергеи Лазарев.svg
Eksterne henvisninger
Sergej Lazarevs hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sergey Vyacheslavovich Lazarev (Russisk: Сергей Вячеславович Лазаревfødt 1. april 1983) er en russisk sanger, danser og skuespiller. Han er mest berømt for sin sangkarriere, da han blev berømt, som et medlem af gruppen Smash!!. Gruppen gik fra hinanden i 2006. Siden da har Lazarev ført en solokarriere. Han repræsenterede Rusland i Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm, Sverige.[1] Hvor han fik en tredjeplads. I 2019 repræsenterede han Rusland igen i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv hvor han igen fik en tredjeplads.

Biografi og barnestjerne[redigér | redigér wikikode]

Lazarev blev født i Moskva den 1. april 1983.[2] I alderen seks til ni år gik Lazarev til redskabsgymnastik. Han begyndte sin skuespil- og sangkarriere, før en alder af 10 år, hvor han sang i Lokteus Børne Koret. Som 14-årig, havde han allerede fået sin første musikalske award, og havde vundet flere børnesangkonkurrencer, og endte som medlem af børne gruppen Neposedi (Непоседы), den samme gruppe, som Julia Volkova og Lena Katina af t.A. T. u. mødte hinanden. Hans ven Vlad Topalov sluttede sig også til bandet, der senere skulle blive til den anden halvdel af Smash!!.

Da han var elleve, sang han i Pokrovsky Teateret, og havde dele i mange teaterspil. I 1995, i en alder af 12, blev Lazerev en del af "fidgets band". Som en del af fidgets gruppen, deltog han i populære russiske TV-programmer og konkurrencer, såsom Gæt Melodien, Forstå Mig, Morning Star, Se Ud, Det Blå Lys , og Slaviske Bazaar. I September 1996 vandt Lazarev første præmie i konkurrencen Bravo Bravissimo i Italien. Samme år sang han med præsidentorkesteret ledet af Pavel B. Ovsyannikov.[3]

Skuespil[redigér | redigér wikikode]

I 2000, kom Lazarev ind på Moskvas MKhAT Teater Skole og blev uddannet i 2004 som professionel skuespiller. I 1999 blev han optaget på Ruslands førende dramatiske institut, studie-skolen MAAT, og dimitterede i 2003. Som studerende, spillede Lazarev de vigtigste dele i Pushkinski Teateret´s produktion af Romeo og Julie, og Karamazov. For sin rolle som Romeo, blev han nomineret til en "Seagull" dramatisk debut award for "Bedste Kærligheds Scene".

I 2005 vendte han tilbage til teaterscene. Hans rolle i Broadway-stil musical komedienLend Me A Tenor” i 2005, vandt ham fem professionelle teater priser, hvilket gør spillet til den største succes i teater sæsonen 2005.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Charlotte Jensen. "Sergey Lazarev's Russian 2016 Eurovision entry leaked". Hentet 6. marts 2016. 
  2. ^ "Sergei Lazarev Biography". Hentet 14. maj 2016. 
  3. ^ "Sergey Lazarev Bio". Hentet 6. marts 2016.