Sergej Ivanov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Serguei Ivanov)
Gå til: navigation, søg
Sergej Ivanov
Sergei Ivanov 2.jpg
Personlige detaljer
Født 31. januar 1953, 5. januar 1958
Sankt Petersborg
Politisk parti Det Forenede Rusland
Uddannelses­sted Akademiet for den russiske udenrigsefterretningstjeneste
filologisk fakultet ved Statsuniversitetet i St. Petersburg
Religion Den russisk-ortodokse kirke
Informationen kan være hentet fra Wikidata.
Disambig bordered fade.svg For cykelrytteren af samme navn, se Sergej Ivanov (cykelrytter)

Sergej Borisovitj Ivanov (russisk: Сергей Борисович Иванов, tr. Sergej Borisovitj Ivanov; født 31. januar 1953 i Leningrad, Sovjetunionen) er en russisk politiker.

Ivanov har en baggrund i KGB og har arbejdet på ambassaderne i Helsinki og Nairobi. Under Boris Jeltsins præsidentperiode begyndte han i 1999 at arbejde som sekretær for det russiske sikkerhedsråd. Ved Vladimir Putins tiltræden fik han udvidede beføjelser og i 2001 efterfulgte han Igor Sergejev som forsvarsminister, en post han havde frem til februar 2007, hvor han blev afløst af Anatolij Serdjukov.

Efter posten som forsvarsminister tiltrådte han som vice-premierminister for Rusland. Putin og Ivanov er venner fra KGB-tiden i midten af 1970'erne og Ivanov har ofte fået tildelt tunge poster under Putins ledelse. Ivanov blev set som en mulig kandidat til præsidentposten ved præsidentvalget i 2008, men det blev i stedet den anden vice-premierminister Dmitrij Medvedev, der stillede op.

Sergej Ivanov er udpeget som formand for det russiske statsejede selskab United Aircraft Corporation, der har samlet størstedelen af den russiske flyindustri.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Russisk Stub
Denne artikel om en russisk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker