Sesil Karatantjeva

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sesil Karatantjeva

Personlig information
Født 8. august 1989 (34 år) Rediger på Wikidata
Sofia, Bulgarien Rediger på Wikidata
Bopæl Astana Rediger på Wikidata
Højde 171 cm Rediger på Wikidata
Vægt 64 kg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tennisspiller Rediger på Wikidata
Deltog i Fed Cup 2004 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sesil Karatantjeva (bulgarsk:Сесил Каратанчева) (født 8. august 1989 i Sofia, Bulgarien) er en kvindelig professionel tennisspiller fra Bulgarien, som i perioden 2009-14 repræsenterede Kasakhstan.

Karatantjeva har vundet ni singletitler på ITF World Tennis Tour, og hendes bedste resultat på WTA-niveau er en finaleplads ved Gastein Ladies i 2008. I Hendes højeste rangering på WTA's verdensrangliste i single var som nr. 35, hvilket hun opnåede den 7. november 2005. I double er hendes bedste placering nr. 154, hvilket blev opnået den 19. april 2010.

Den 1. januar 2006 blev Sesil Karatantjeva idømt to års udelukkelse fra al tennis på grund af, at hun var blevet testet positiv to gange i 2005 for anvendelse af anabole steroider. Første positive test var under French Open i maj, hvor hun opnåede sit bedste grand slam-resultat i karrieren med en kvartfinaleplads, mens den anden positive test var under en turnering i Tokyo i juli. Ud over udelukkelsen skulle hun også tilbagebetale $129.000, som hun havde tjent i præmiepenge siden French Open.[1]

Sesil Karatantjeva skiftede statsborgerskab fra bulgarsk til kasakhisk i januar 2009, og hun repræsentede Kasakhstan indtil oktober 2014, hvorefter hun gik tilbage til at repræsentere sit fødeland, Bulgarien.

Karatantjeva spillede egentlig sin sidste turnering ved Wimbledon-mesterskaberne 2019, hvor hun tabte i første runde af kvalifikationen til Elena-Gabriela Ruse. Men i 2023 gjorde hun comeback på ITF-nivuea, og hun deltog ligeledes i kvalifikationen til French Open 2023.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ People's Daily Online. "Karatancheva banned two years for doping" (engelsk). Hentet 2012-10-22.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


TennisSpire
Denne biografi om en tennisspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi