Shogun: Total War

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Shogun: Total War
Del af Total War (serie)-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Creative Assembly
Udgiver Electronic Arts
Komponist Jeff van Dyck[1]Rediger på Wikidata
Udgivet 13. juni 2000
Genre Real-time strategy
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Windows
Medier 2x CD-Rom
Input Tastatur
Mus
Aldersgrænse ESRB: Teen
Eksterne links
TotalWar.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Shogun: Total War er et strategispil fra den britiske udvikler Creative Assembly. Spillet blev udgivet i år 2000, og er det første spil i "Total War"-serien der også tæller titler som Medieval Total War, Empire Total War og Rome Total War. Shogun Total War foregår i Japan i 1400 tallet og man påtager sig rollen som leder (daimyo) af en af de syv klaner. Siden hen fulgte udvidelsen The Mongol Invasion der muliggjorde styringen af den invaderende mongolske hær.

Gameplay[redigér | redigér wikikode]

Shogun foregår både i realtime og som et turbaseret strategispil. Spillet foregår på tur mellem de forskellige klaner, når man styrer sine hære på oversigtskortet, hvor man kan se hele Japan. Her skal man både opbygge sit område og økonomi, men samtidig forsvare sig imod fjendens soldater. Når to hære mødes på slagmarken skiftes i stedet til en realtime 3d sekvens. Shogun blev i denne sammenhæng kendt for sin implementering af den kinesiske militærstrategisk Sun Tzus lære.

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Spillet blev generelt modtaget godt af anmelderne. Det har et gennemsnit på 8,6 hos IGN. Shogun: Total War 2 udkommer i Marts 2011.


computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.