Sidsel Kjøller Damkjær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Sidsel Kjøller Damkjær
Født 15. december 1976 (43 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse ModedesignerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sidsel Kjøller Damkjær (født Sidsel Ørhede Kjøller 15. december 1976) er en dansk modedesigner, Danmarksmester, debatør og iværksætter.

I 2000 vandt hun guldmedalje som Danmarksmester i Danmarksmesterskabet i kjoleskrædderi. Fra 1996-2000 blev hun uddannet kjoleskrædder. Fra 2000-2005 blev hun uddannet med en bachelor i tekstildesign og en master som modedesigner fra Danmarks Designskole.[1] Sidsel Kjøller Damkjær blev lige efter sin afgang nomineret til Den Gyldne Pelsnål og årets designpris[2][3] i 2007 og vandt i 2002 konkurrencen om det danske politis uniformer [4] som sidenhen er blevet udstillet på museer rundt om i verden.[5] Sidsel har som modedesigner vundet mange priser og blev i 2003 topnomineret i verdens største design pris Index Design Award.[6]

Sidsel Kjøller Damkjær har i sin periode som beklædningsdesigner arbejdet selvstændigt for modehuse som Kopenhagen Fur[7] og hos Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar og blev i 2009 kreativ ansvarlig for sportsbrandet Everlast i Europa. I 2010 drejede Sidsel Kjøller Damkjær sit design fokus på innovation og design thinking i læring, uddannelse og organisation med etableringen af design konsulenthuset Re-Frame i København og i San Francisco.[1] Blandt andet har Sidsel og Re-Frame udviklet designuddannelser for kommuner og undervisere sammen med organisationen Index Design to Improve Life.[8] I samme periode blev Sidsel uddannet i proces og systemtænkning fra UCC og gennemførte en executive education uddannelse i organisations psykologi gennem Stanford University.[9] I 2010 udviklede Sidsel et årligt gennemgående curriculum til Det Kongelige Danske Akademi for Design, Arkitektur og Konservering og har lige siden været ekstern underviser.[10]

I 2011 etablerede Sidsel sammen med sin Mand, Mads Kjøller Damkjær et investeringsfirma der investerer i bæredygtige designdrevne ideer og virksomheder, Tomorrow Projects. I 2016 grundlagde Sidsel som Direktør, Nordic Food Tech Company og lancerede det første brand Nød Snacks i 2017.[11] I 2018 rejste Nød Snacks crowdfunding i sin første runde som et af de hurtigste crowdfundings i Danmark.[12] Sidsel Kjøller Damkjær er anderkendt for at sin udbredelse af design i en bredere kontekst og for at debattere om det til foredrag og i publikationer.[13] Sidsel er efterfølgende blevet rost som del af en generation af designere som sætter fokus på design og bæredygtighed på tværs af brancher.

Kilder[redigér | redigér wikikode]