Siegfried Buback

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Siegfried Buback

Siegfried Buback.jpg

Personlig information
Født 3. januar 1920Rediger på Wikidata
WilsdruffRediger på Wikidata
Død 7. april 1977 (57 år)Rediger på Wikidata
KarlsruheRediger på Wikidata
Politisk parti NSDAPRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Dommer, assessor, advokatRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Mindesten over Siegfried Buback, Georg Wurster og Wolfgang Göbel på attentatstedet i Karlsruhe.

Siegfried Buback (født 3. januar 1920 i Wilsdruff, død 7. april 1977 i Karlsruhe) var en tysk jurist, der var rigsadvokat ved Bundesgerichtshof 1974-1977.

Buback, der var juridisk kandidat fra Universität Leipzig, var erklæret modstander af Rote Armee Fraktion (RAF) og blev det første offer i en serie af begivenheder, der førte til det tyske efterår. Sammen med sin chauffør Wolfgang Göbel og assistent Wolfgang Göbel blev han skudt af nogle RAF-medlemmer, da han rejste fra sit hjem i Neureut til Bundesgerichtshof i Karlsruhe. Mens Bubacks Mercedes holdt for rødt, kørte en motorcykel op på siden af bilen, hvorefter der åbnedes ild mod bilen med et automatvåben. Både Christian Klar, Knut Folkerts, Günter Sonnenberg og Brigitte Mohnhaupt blev sigtet for mordet og sagsøgt, men vigtige detaljer omkring deres rolle i attentatet er fortsat uopklaret. Tysk politi har således ikke kunnet finde ud af hvem der førte motorcyklen og hvem der affyrede de dræbende skud mod Buback.

Om aftenen den 30. marts 2007 – 30 år efter attentatet – blev Bubacks dramatiske endeligt atter genstand for den offentlige debat i Tyskland, da hans søn, Michael Buback, blev kontaktet af det tidligere RAF-medlem Peter-Jürgen Boock. Boocks oplysninger indikerede, at Stefan Wisniewski affyrede skuddene mod Buback. I følge Boock var mordet blevet planlagt i Yemen 1976. Stefan Wisniewski og Günter Sonnenberg var dengang blevet udpeget. [1] Den udlægning støttes af Verena Becker, der også var medlem af Rote Armee Fraktion.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]