Sigma Corporation

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sigma Corporation
Virksomhedsinformation
Selskabsform Kabushiki gaisha Rediger på Wikidata
Brancher Fotoindustri, elektronikindustri Rediger på Wikidata
Grundlagt 9. september 1961 Rediger på Wikidata
Etableringssted Setagaya, Japan Rediger på Wikidata
Hovedsæde Kawasaki, Japan Rediger på Wikidata
Produkter Fotografiudstyr, fotografiapparat Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Sigma Corporation (japansk: 株式会社シグマ; Kabushiki-gaisha Shiguma) er en japansk virksomhed, som blev etableret i 1961, og som fremstiller kameraer, objektiver, blitz og andet fotografisk udstyr. Alle Sigmas produkter bliver fremstillet i virksomhedens egen Aizufabrik i Bandai i Japan. Selv om virksomheden fremstiller adskillige egne kameraer, er den dog mest kendt for at fremstille objektiver og andet fotografisk udstyr tilpasset kameraer fremstillet af andre virksomheder.

Sigma laver objektiver, som er kompatible med objektivfatningen til kameraer fra Canon, Nikon, Pentax, Konica Minolta, Sony, Olympus og Panasonic, såvel som Sigmas egne kameraer. Sigmas objektiver er sædvanligvis billigere end de andre producenters objektiver, og er af den grund ofte bundlet med andre producenters kamerahuse, for at give et billigere alternativ end hvis originalproducentens egne objektiv blev benyttet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

JapanSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Japan er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.