Single-board computer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se SBC.
En af de første 10 MMD-1s, en prototype, produceret af E&L Instruments i 1976. "dyna-micro"/"MMD-1" var verdens første ægte single-board computer. MMD-1 havde alle komponenter på en enkelt printplade, inklusiv hukommelse, I/O, bruger input-enheder, og en skærm.
En socket 3 baseret 486 SBC med strømforsyning og fladsærm.
Nærbillede af en SBC.

En single-board computer (SBC - også set kaldet enkeltkort-computer og enkeltkortsdatamat) er en komplet computer opbygget på et enkelt printkort, med mikroprocessor(er), RAM, input/output (I/O) og andre egenskaber som er nødvendig for en funktionel computer.

Til forskel for en typisk personlig computer, behøver en SBC ikke at omfatte kantstik hvori tilbehørskort ("datterkort") kan isættes. En SBC kan baseres på næsten enhver tilgængelig mikroprocessor, og kan bygges af diskrete logikkredsløb eller programmerbare logikkredsløb. Simple design, såsom bygget af computer hobbyfolk, anvender ofte statisk RAM og lavpris 8, 16 eller 32 bit processorer.

Mange personlige computere er i dag (2013) single-board computere. Dette gælder især bærbare computere og håndholdte computere.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til: