Siri Nilsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Siri Nilsen
Siri Nilsen.JPG
Siri Nilsen under Oslo boksfestival 2010
Information
Født Siri Anne Nilsen
1985
Oslo Rediger på Wikidata
Oprindelse Norge Oslo
Genre Pop, folk
Beskæftigelse Sangskriver sanger danser
Instrumenter
vokalist ukulele
Eksterne henvisninger
Myspace

Siri Anne Nilsen (født 1985 i Oslo) er en norsk sanger, musiker, sangskriver og danser.

Siri Nilsen debuterte som sceneartist i april 2007, og har siden da holdt en række små og store koncerter rundt om i landet, i forbindelse med forskellige festivaler, men også på større scener som Rockefeller. Hun fremfører sit eget materiale. På scenen spiller hun ukulele i tillæg til at hun synge.

I 2008 vandt hun Grappa debutantpris. Juryen beskrev hende som en lovende sanger og sangskriver med et hudløst og personligt udtryk.Hun skriver og fremfører sange som bevæger og hun har mod til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk. Siri Nilsen er en del af den Oslo-baserede musik- og digtergruppe Blues Run The Game, sammen med bl.a. musikerne Arild Hammerø og Jens Carelius.

Hun er datter af den kendte norske samger Lillebjørn Nilsen.

Pladedebut[redigér | rediger kildetekst]

Siri Nilsens debutalbum Vi som ser i mørket blev udgivet af Grappa i 2009, og indeholder elleve originale spor. I anmeldelsene har det blivet associeret til bl.a. Joni Mitchell, Anja Garbarek, Ane Brun, Kate Bush, Antony and the Johnsons.

Tidligere arbejde[redigér | rediger kildetekst]

Siri Nilsen har tidligere været kort med i pladerne Einar Stenseng af Einar Stenseng og The Beat of the Travel af Jens Carelius. Hun har også optrådt som gæstevokalist for Kråkesølv og Shaun Bartlett. Siri har været dubber i mange år, og har blandt andet været den norske stemme til Haru i Katteprinsen og Kiki i Kikis budservice. Hun er også den norske stemme til Candace i Phineas and ferb.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Anmeldelser[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]