Skærbæk (Fredericia Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Skærbæk

Skærbæk Havn
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Fredericia Kommune
Sogn Taulov Sogn
Postnr. 7000 Fredericia
Demografi
Skærbæk by 2.372[1] (2023)
Kommunen 52.173[1] (2023)
 - Areal 134,46 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.fredericiakommune.dk
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Skærbæk. (Se også artikler, som begynder med Skærbæk)

Skærbæk er en havneby i Sydjylland med 2.372 indbyggere (2023)[1]. Skærbæk er beliggende ved Kolding Fjord fire kilometer syd for Taulov, 12 kilometer sydvest for Fredericia og 15 kilometer øst for Kolding. Byen tilhører Fredericia Kommune og er beliggende i Region Syddanmark. Skærbæk regnes som et af de mest velstående områder i Trekantområdet. I en undersøgelse fra 2011 af de 45 mindre byer i Region Syddanmark (2.000 til 5.000 indbyggere) havde Skærbæk den højeste gennemsnitlige husstandsindkomst. [2]

Trods byens størrelse finder man mange idrætsforeninger og derudover bl.a. en kommunal folkeskole (Fjordbakkeskolen med ca. 250 elever fra 0.-6. klassetrin[3]), en kommunal daginstitution med børnehave og vuggestue[4] og en Dagli'brugsen.

Skærbækværket

Skærbæk hører til Taulov Sogn. Nær ved byen ligger Skærbækværket.

Skærbæk ligger i et område med smuk natur og strand. Vandet ved Skærbæk Strandpark er noget af Danmarks reneste vand[5] og har også blåt flag.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Christianskirken FredericiaSpire
Denne artikel om geografi i Fredericia Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi