Skabelon:Afsnit af Venner/Sæson 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
# Total Titel
Dansk titel
Instruktør Forfatter(e) Første sendedag
11 "The Pilot (The One Where It All Began)
"Den Første"
James BurrowsDavid Crane & Marta Kauffman22. september 1994
Rachel har forladt sin forlovede ved alteret og Monica præsenterer hende sammen med flokken for den "virkelige verden". 
22 "The One with the Sonogram at the End" 
"Den Med Sonogrammet Til Sidst"
James BurrowsDavid Crane & Marta Kauffman29. september 1994
Ross finder ud af at hans lesbiske ekskone og hendes pigekæreste skal have hans barn. 
33 "The One with the Thumb" 
"Den Med Tommelfingeren"
James BurrowsJeff Astrof & Mike Sikowitz6. oktober 1994
Phoebe opdager en tommelfinger i sin dåsesodavand og får 7.000 dollars i erstatning. 
44 "The One with George Stephanopoulos" 
"Den Med George Stephanopoulos"
James BurrowsAlexa Junge13. oktober 1994
Pigerne udspionerer en sexet politiker på den anden side af gaden. 
55 "The One with the East German Laundry Detergent" 
"Den Med Det Østtyske Vaskemiddel"
Pamela FrymanJeff Greenstein & Jeff Strauss20. oktober 1994
Ross og Rachel vasker deres beskidte vasketøj i al offentlighed. 
66 "The One with the Butt" 
"Den Med Bagdelen"
Arlene SanfordAdam Chase & Ira Ungerleider27. oktober 1994
Joey får endelig en filmrolle, som stand-in for Al Pacinos bagdel. 
77 "The One with the Blackout" 
"Den Med Strømsvigtet"
James BurrowsJeff Astrof & Mike Sikowitz3. november 1994
Under et strømsvigt falder Rachel for en mørk og attraktiv italiensk fyr efter at have fundet hans forsvundne kat. Chandler er i mellemtiden fanget i en forhal med pengeautomater med en lækker model. 
88 "The One Where Nana Dies Twice" 
"Den Hvor Bedste Dør To Gange"
James BurrowsMarta Kauffman & David Crane10. november 1994
Ross og Monica besøger deres afdøde mormor, der dog for et kort øjeblik vågner op igen. Chandler sætter spørgsmålstegn ved sin sexuelle overbevisning, da en kollega gerne vil sætte en date op til ham, med en anden fyr. 
99 "The One Where Underdog Gets Away" 
"Den Hvor Den Svage Part Slipper Væk"
James BurrowsJeff Greenstein & Jeff Strauss17. november 1994
Monica planlægger en dejlig, stille Thanksgivingmåltid i sin lejlighed, men hendes planer slår fejl. 
1010 "The One with the Monkey" 
"Den Med Aben"
Peter BonerzAdam Chase & Ira Underleider15. december 1994
Ross ankommer til nytårsfesten med en ny ledsager, en abe ved navn Marchel, som passer bedre ind i gruppen end han gør, og lader til ikke at have nogen interesse i Ross. 
1111 "The One with Mrs. Bing" 
"Den Med Mrs. Bing"
James BurrowsAlexa Junge5. januar 1995
Chandlers farvestrålende mor, der skriver kærlighedsromaner, kommer til New York på besøg, og Ross begår den fejltagelse at kysse hende mens han er fuld. Monica og Phoebe er skyld i et trafikuheld. 
1212 "The One with the Dozen Lasagnas" 
"Den Med De Tolv Portioner Lasagne"
Paul LazarusJeff Astrof & Mike Sikowitz og
Adam Chase & Ira Ungerleider
12. januar 1995
Alle kender navnet på Ross' kommende barn, undtagen ham selv, der først ønsker at vide det efter fødslen. Rachels italienske kæreste, Paolo, lægger an på Phoebe, mens hun masserer ham. Monica laver 12 lasagner til sin tante, kun til at finde ud af, at hun ikke spiser kød. 
1313 "The One with the Boobies" 
"Den Med Babserne"
Alan MyersonAlexa Junge19. januar 1995
Efter at Chandler tilfældigvis ser Rachel vandre rundt topløs efter et bad, en kædereaktion af nøgenhed følger da hun prøver at se hans penis. Joey ser sig selv som en form for forælder, da han bliver nødt til at beslutte om han vil hemmeligholde sin fars affære for sin mor. Og ingen kan tage Phoebes nye kæreste, en irriterende psykolog ved navn Roger. 
1414 "The One with the Candy Hearts" 
"Den Med Sukkerhjerterne"
James BurrowsBill Lawrence9. februar 1995
Ross' første date i ni år er på valentinsdag med en smuk nabo og Susan og Carol, er også ude på en romantisk date, men de ender alle fire på samme resturant. Joey arrangerer en blinddate for Chandler - med Janice. Phoebe, Rachel og Monica beslutter sig for at bruge dagen på at brænde minder fra deres tidligere kærester af. 
1515 "The One with the Stoned Guy" 
"Den Med Den Stenede Fyr"
Alan MyersonJeff Greenstein & Jeff Strauss16. februar 1995
Monica laver et gourmetmåltid til en resturantør i forsøget på at finde en ny chef. Uheldigvis er han skæv og ville lige så gerne spise tacoskaller. Efter at være ansat som data processing permanent temp i fem år bliver Chandler forfremmet til data processing supervisor og siger så op. Og Ross har en date med en smuk kollega ved navn Celia og tager hende tilbage til sin lejlighed, hvor han viser hende hans abe, Marcel. Celia vil gerne i seng med ham sex Ross, men kun hvis han vil snakke frækt til hende. 
1616 "The One with Two Parts, Part One
"Den Med To Gange, Første Del"
Michael LembeckMarta Kauffman & David Crane23. februar 1995
Joey falder for Phoebes tvillingesøster, Ursula, og får Phoebe til at føle sig tilsideset. Chandler finder samtidig sig selv i en uheldig situation idet han får at vide, at han skal fyre en ansat han er blevet tiltrukket af. Ross bliver for første gang rigtig klar over at han skal være far, da han deltager i fødselsforberedende lamaze-timer med Carol og Susan. 
1717 "The One with Two Parts, Part Two
"Den Med To Gange, Anden Del"
Michael LembeckDavid Crane & Marta Kauffman23. februar 1995
Efter mange uger var Rachel endelig begyndt på at tage julelyset ned fra deres balkon, hvilket resulterede i at hun falder ned og slår sin ankel. På hospitalet forsøger Rachel, der ikke har en sygekasse, at bytte identitet med Monica, så hun kan bruge Monicas dækning. Ross tvivler på at han nogensinde vil komme til at føle sig som en far og vennerne holder et surpriseparty for Phoebe, der dog er uden deltagelse af Joey, da han har valgt at være sammen med hendes tvillingsøter, Ursula. 
1818 "The One with All the Poker
"Den Med Pokerspillet"
James BurrowsJeff Astrof & Mike Sikowitz21. marts 1995
Da Rachel er ved at være træt af at blive kaldt "undskyld" af kunder søger hun job og skal til samtale som indkøbsassistent ved Saks Fifth Avenue. Hun ser også en anden side af den normalt føjelige Ross da pigerne møder drengene i et spil ikke særligt venligt poker
1919 "The One Where the Monkey Gets Away" 
"Den Hvor Aben Slipper Væk"
Peter BonerzJeff Astrof & Mike Sikowitz9. marts 1995
Vennerne leder som en gal efter Ross' abe Marcel, som er er slippet ud mens Rachel babysittede ham. Efter at Marcel er fundet igen, samler Ross endelig mod til at forsøge at score Rachel. Men da det endelig ser ud til at de to skal have en romantisk aften alene sammen braser Barry, Rachels eksforlovede, ind i lejligheden og erklærer sin kærlighed til hende. 
2020 "The One with the Evil Orthodontist" 
"Den Med Den Onde Tandlæge"
Peter BonerzDoty Abrams9. april 1995
Rachel og Barry begynder at se hinanden igen, hvilket er ret akavet idet han nu er forlovet med Mindy, som gerne vil have at Rachel bliver hendes brudepige. Men da Rachel finder ud af at Mindy og Barry havde en affære da hun var forlovet med Barry, beslutter de to kvinder at gøre det forbi med Barry. Imens er Chandler irriteret over at en kvinde woman han godt kan lide ikke vil ringe tilbage til ham og vennerne bliver misfornøjede over at en person i Ulækker Nøgen Fyrs bygning udspionerer dem med en kikkert
2121 "The One with the Fake Monica" 
"Den Hvor Monica Simulerer"
Gail MancusoAdam Chase & Ira Ungerleider27. april 1995
Da Monicas hævekort bliver stjålet beslutter hun sig sammen med Phoebe og Rachel at fange tyven. Joey får sine venner til at hjælpe sig med at finde et mindre etnisk lydende scenenavn. Og da Ross finder ud af at Marcel er blevet mere seksuelt opstemt og derfor behøver at være i kontakt med andre aber monkeys, forsøger han at få ham accepteret af en zoologisk have med et følelsesmæssigt farvel. 
2222 "The One with the Ick Factor" 
"Den Hvor Det Bliver Ulækkert"
Robby BensonAlexa Junge4. maj 1995
Efter at have mistet sin mødom til hende, afslører Monicas kæreste Ethan at han er en high school senior, ikke en college senior. Rachel har erotiske drømmer om Joey og Chandler, hvilket Ross både afskyr og er misundelig på. Og da Phoebe midlertidigt arbejder som Chandlers sekretær finder hun ud af at ingen på arbejdet kan lide ham mere. 
2323 "The One with the Birth" 
"Den Med Fødslen"
James BurrowsJeff Greenstein & Jeff Strauss
Idé: David Crane & Marta Kauffman
11. maj 1995
Carol får fødselsveer hvilket gør at Monica begynder at tænke på at få sin egen baby. Da Ross og Susan kan ikke stoppe med at skændes om hvem der skal hjælpe Carol tager Phoebe dem begge med ind i et kammer for at bringe deres stridigheder til en ende - men de ender alle med at blive låst inde lige da Carol skal til at føde. Rachel flirter med en gynækolog, der dog fortæller om at han ikke altid er så glad for at se kvinders private dele når han kommer hjem, idet han har ser dem hver dag på arbejdet. Synet af de mange nyfødte baby gør at Monica tror hun måske aldrig selv skal have en. 
2424 "The One Where Rachel Finds Out" 
"Den Hvor Rachel Finder Ud Af Det"
Kevin S. BrightChris Brown18. maj 1995
Joeys nye kæreste vil gerne i seng med ham, men hans deltagelse i frugtbarhedsstudier gør at han ikke kan dette. Under Rachels fødselsfest party kommer Chandler uheldigt til inddirekte at sige at Ross er forelsket i hende og det stiller hende i en svær situation.