Skabelon:Forside Aktuelt

Page semibeskyttet
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ruslands invasion af UkraineDocumentation icon Skabelondokumentation[vis] [redigér] [historik] [opfrisk]

Retningslinjer for Aktuelle begivenheder

Rubrikken Aktuelle begivenhederforsiden kan indeholde minimum tre op til fem aktuelle begivenheder (nyheder), der kort og objektivt opsummerer deres hovedpointe. Begivenheder af ældre dato (i bunden) fjernes løbende, når nye punkter tilføjes. Begivenheder der tilføjes her skal derfor også løbende indtastes/arkiveres under Aktuelle begivenheder. Efter en opdatering af denne side, kan forsidens mellemlager renses (cache purge) manuelt for at fremtvinge den nyeste opdaterede version.

  • Et nyt indlæg tilføjes i toppen (under den vandrette streg) med den grundlæggende syntaks * Opsummering af begivenhed.
  • Begivenheden, der nævnes, skal være aktuel (en nyhed) og have en encyklopædisk relevans, snarere end et konventionelt nyhedstema.
  • Alle begivenheder skal henvise til en uddybende artikel (fremhæves i fed skrift) over stub-niveau, som afspejler de nyeste oplysninger i anledning af nyheden.
  • Begivenheden formuleres balanceret med en enkel sætning i nutidsform frem for datid (dvs. at hændelsen sker, ikke at det skete eller er sket).
  • En enkelt begivenhed kan ledsages af en mindre illustration med valid licens (der skal refereres til "(billedet)" i indlægget) ved at tilpasse syntaksen:
    <div style="float:right;margin-left:0.5em;">{{imagemap|billede=Eksempel.jpg|bredde=100|link=Beskrivelse}}</div>.

Over den vandrette streg kan der henvises til maksimalt tre aktuelle emner (eksempelvis valg, sportsbegivenheder, katastrofer etc.), som har fyldige artikler på dansk Wikipedia og som er aktuelle over et længere tidsrum. De ældste emner skal optræde længst til højre; når der skal henvises til et nyt emne, tilføjes emnet til venstre, mens henvisningen længst til højre som udgangspunkt fjernes. Dette gælder dog ikke hvis emnet stadig er aktuelt, hvis det fx. strækker sig over længere tid end normalt.