Spring til indhold

Skabelon:MediaWiki URL rules

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
URL'er skal begynde med et understøttet URI-skema. http:// og https:// understøttes af alle browsere, mens ftp://, gopher://, irc://, ircs://, mailto: og news: muligvis vil kræve et tilføjelsesprogram eller et eksternt program og bør normalt undgås. IPv6-værtsnavne understøttes ikke for nuværende.
Hvis URL'er anvendt i parametre for kildeskabeloner indeholder visse tegn, vil der ikke blive linket korrekt til kilden. Disse tegn skal omskrives. F.eks. skal et mellemrum erstattes af %20. For at omskrive en URL, så erstat de følgende tegn således:
mellemrum " ' < > [ ] { | }
%20 %22 %27 %3c %3e %5b %5d %7b %7c %7d
En enkelt apostrof behøver ingen omskrivning, men flere i træk vil blive forstået som kursiv eller fed skrift. En enkelt krøllet parentes behøver heller ingen omskrivning, men et par vil blive forstået som tilhørende en skabelon.
Kategori mangler
Denne skabelon hører til i en eller flere kategorier. Kategoriser venligst denne skabelon ved at placere den sammen med lignende emner. Fjern skabelonen efter kategorisering. Bemærk, at kategorier påsat via skabeloner, samt meget generelle kategorier ikke bør betragtes som tilstrækkelige.