Skabelon:TOC right

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Documentation icon Skabelondokumentation[vis] [redigér] [historik] [opfrisk]
Skabelondokumentationen nedenfor er transkluderet fra Skabelon:TOC right/Dok [edit]

{{TOC right}} tvinger den automatisk dannede indholdsfortegnelse i en artikel til at blive vist i en tabel, som vises i højre side af artiklen. Dette kan undtagelsesvis være hensigtsmæssigt for at forbedre en artikels layout.

Brug[rediger kildetekst]

Indsæt {{TOC right}} på det sted i artiklen, hvor du ønsker indholdsfortegnelsen vist. Brug den sammen med {{-}} eller {{clear}} for at forhindre sammenstød med tekst.

Parametre (option)[rediger kildetekst]

clear
Sætter CSS clear-egenskaben, som tvinger denne til at "floate" nedenunder den side af artiklen, som har denne egenskab. Derfor vil clear=right (som er defaultværdien) placere elementet efter alle foranstående elementer, som har "float" til højre. Optionerne er left, right, both eller none.
width
Sætter CSS bredden.
limit
Begrænser niveauet af de underoverskrifter, som vises. For eksempel vil limit=4 skjule underniveauer på fjerde trin eller lavere i hierarkiet, og limit=2 vil skjule alle underoverskrifter og kun vise hovedoverskrifterne. Dette er implementeret via en CSS class i MediaWiki:Common.css.

Advarsel[rediger kildetekst]

Brug af denne skabelon kan være kontroversiel for mange brugere og læsere, eftersom den afviger fra det standardiserede udseende af Wikipedia. Bruges den, så log ud og tjek, at den vises korrekt med default brugeropsætning i Internet Explorer og en Acid2 kompatibel browser (eller Firefox).

  • Undgå at indsætte TOC et sted, der medfører ringe layout af artiklen.
  • Hvis TOC "floates" til venstre for en punktopstillet liste, vil punkterne blive skjult.

Float af TOC kode[rediger kildetekst]

Den engelske side en:Template:TOCright/doc indeholder anvisninger på opdatering af brugeres userpage/monobook.css, som kan benyttes til mere avanceret indstilling af "float-behandling".