Skabelondiskussion:Bornholmsserien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytning til Skabelon:Bornholmsserien[rediger kildetekst]

Se diskussion under Skabelondiskussion:Serier_under_Sjællands_Boldspil-Union#Afgrænsning af skabelonernes kluboversigter. — Froztbyte 14. sep 2011, 01:48 (CEST)

Udvidelse med tidligere deltagere af Bornholmsserien[rediger kildetekst]

Oversigten er udarbejdet ved at gennemgå alle slutstillinger for Bornholms Boldspil-Unions/DBU Bornholms øverste række, A-rækken (1907-1924), Mesterrækken (1924-1945) og Bornholmsserien (1945-), sammenholdt med informationerne givet i statistiksektionen og de enkelte bornholmske fodboldklubbers historie fra bogen “Bornholmsk fodbold gennem 100 år”. De enkelte samarbejdsaftalers kombinerede hold igennem årene er nævnt seperat i stedet for blot at nævne moderklubberne - eksempelvis ØGØ (frem for Østerlars Boldklub, Gudhjem Idrætsforening og Østermarie Idrætsforening, med mindre den ene moderklub selv har spillet i Bornholmsserien). Frem Klemensker (stiftet 1907), som deltog i BBU’s første turnering, betragter jeg som en seperat forening, idet klubben ophørte med at eksistere, hvorefter Klemensker IF stiftedes i 1932, før KIF i 1983 fusionerede med "2. kreds Klemensker Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening" (stiftet i 1869) og dannede nutidens Klemensker Idrætsforening/2. kreds (stiftet 1983; bemærk årstallet i klublogoet), derfor er det lagt tre links ind i oversigten. Bemærk, at selv om det ikke fremgår af klubemblemmet, har Ny-Vest ændret navn og stavemåde til Nyvest Idrætsforening. Samme argumentering gælder for Pedersker Boldklub, der fusionerede med "8. kreds" til Pedersker Idræts Forening samt Boldklubben Go-on (herunder Go-on 13), der i 1915 fusionerede med "Dan" til Boldklubben Union, der tog navneforandring til Nexø Boldklub i 1926. Informationerne i de tidlige sæsoner af BBU’s øverste række er imidlertidig meget sparsomme og/eller hullede som en si og der kan mangle klubber i oversigten af den grund. — Froztbyte 27. mar 2012, 20:00 (CEST)