Skabelondiskussion:DSD

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Url/Umlaut[rediger kildetekst]

Hej, Skabelonen kan tilsyneladende ikke håndtere Umlaut/Trema {{DSD}} på Charlotte Bühler giver 404: Kunne ikke finde artiklen. Et andet spørgsmål er om skabelonen ikke bør indsætte DSDs anvisning Citere eller anvende? Vil du citere denne artikel? Kopier denne tekst og indsæt den i din litteraturliste:...? - Nico (diskussion) 6. jun 2020, 10:42 (CEST)

Uddyber: Ikke Citere eller anvende?... men den tekst den genererer på den enkelte artikel. - Nico (diskussion) 6. jun 2020, 10:48 (CEST)
God ide, du skal være velkommen til at ændre skabelonen. Jeg kopierede dens logik mere eller mindre direkte fra {{SNL}}, men de må så sætte deres URL'er op på en anden måde. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. jun 2020, 13:47 (CEST)
Pas, desværre, skabelonsnedkeri har udviklet sig til at overgå mine færdigheder. ;-) - Nico (diskussion) 6. jun 2020, 13:56 (CEST)
@Nico: Jeg har behov for et test-eksempel. Problemet er meget sikker noget andet - hvordan blanktegn håndteres... Så jeg vil se et eksempel med brug af {{DSD}}
@Metalindustrien: Jeg har ligget på mw:Help:Magic words#URL data på argumenter til funktionen urlencode. --Steen Th (diskussion) 6. jun 2020, 14:51 (CEST)
Der er nu et eksempel på Charlotte Bühler (både med almindeligt link og skabelon) - Nico (diskussion) 6. jun 2020, 15:32 (CEST)
@Nico: Så er det på plads. Jeg have ikke brug af skabelon uden argument med. Så det var rart at få eksemplet. Der skulle 2 rettelser til at klare de eksempler, som jeg arbejde med. Argument på urlencode, som nævnt tidligere og {{PAGENAMEE}} blev ændret til {{PAGENAME}}. Den skabelon laver også url-encoding. --Steen Th (diskussion) 6. jun 2020, 15:54 (CEST)
Ja,virker med umlaut nu, - Det er formentlig ok, men ikke helt efter DSDs anvisninger, hvor de vil have forfatternavn og hentningsdato med. - Nico (diskussion) 6. jun 2020, 16:03 (CEST)
Hvis der skal angives mere, så må det være {{cite web}}, som skal bruges. --Steen Th (diskussion) 6. jun 2020, 16:09 (CEST)
Nu er det ikke en skabelon jeg har efterspurgt, jeg påpegede bare nogle problemer med den Metalindustrien oprettede. Jeg har en arbejdsrutine med ref/fodnoteknappen i redigeringsvinduet. ;-) - Nico (diskussion) 6. jun 2020, 16:17 (CEST)

Bør henvise til konkrete bidragydere[rediger kildetekst]

DSD foretrækker, man man henviser til helt konkretebidragydere, fx:

Legind, Nina Dietz; Møgelvang-Hansen, Peter: veksel - økonomisk begreb i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 28. december 2022 fra https://denstoredanske.lex.dk/veksel_-_%C3%B8konomisk_begreb

- skal vi bare lade som ingenting eller bruge Skabelon:Cite web? -- Poul G disk. 28. dec. 2022, 12:00 (CET)[svar]

Denne skabelon er ikke beregnet til at angive når DSD er brugt som kilde (i sådanne tilfælde bruger jeg de normale kildeskabeloner med angivelse af fofatter(e) og DSD-artiklens datering m.v. Den er til at lave en henvisning fra en Wikipedia-artikel til en DSD-artikel om samme emne i afsnittet "Eksterne henvisninger", og her er det ikke nødvendigt at angive forfattere hvis der ikke direkte bruges indhold fra DSD. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 28. dec. 2022, 12:26 (CET)[svar]