Skabelondiskussion:Danmarksserien for kvinder

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Jeg mener, at navnet (og overskiften) er uheldigt valgt. Vores almindelige navnekonventioner, når en titel dækker over flere artikler, er at skelne ved at sætte en parentes efter. Det må også gælde for skabeloner, så jeg foreslår den flyttet til Skabelon:Danmarksserien (kvinder). Selve overskriften i skabelonen kan så være "Danmarksserien for kvinder 2011/12". Mvh. Arne (Amjaabc) 5. aug 2011, 08:38 (CEST)

Var jeg desværre ikke lige opmærksom på. Så, go ahead. Infobesity 5. aug 2011, 13:22 (CEST)
Det mest naturlige ville vel være at benytte det officielle navn jævnfør turneringsproportionerne, nemlig {{Danmarksserien for Kvinder}}, så vi helt undgår brugen af parenteser ? — Froztbyte 12. mar 2012, 03:34 (CET)
Det lyder da meget fornuftigt (selv om jeg ikke helt kan forstå, hvorfor DBU vælger at skrive Kvinder med stort). I tråd med Infobesity herover vil jeg gerne sige: Go ahead! --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. mar 2012, 08:14 (CET)
Det er hermed gjort. Hvorvidt der skal benyttes stort eller lille bogstav skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg har valgt benytte et lille "k", så der er lidt overensstemmelse i den nuværende navngivning af skabelon:Danmarksserien for herrer, der er navngivet efter mændenes respektive turneringsproportioner (a). — Froztbyte 31. mar 2012, 14:49 (CEST)

Udvidelse med tidligere deltagende klubber[rediger kildetekst]

Alle nuværende og tidligere klubber siden etableringen af Danmarksserien for kvinder i 1981 fremgår nu af oversigten, både fra dengang Danmarksserien var den næstbedste række og dernæst med status som den tredjebedste række. Et par bemærkninger til enkelte nævnte deltagere:

  1. I 1981-sæsonen optrådte der et hold under navnet "Dalby" (i Politiken og Frederikssund Avis nævnes "Dalby K."/"Dalby (K)", men jeg har ikke kunne pejle mig utvetydigt præcist ind på hvilken af følgende fire klubber, det drejer sig om: 1) Dalby GF i Kolding Kommune (stiftet 1907, DBU Jylland), Dalby G&IF i Faxe Kommune (stiftet 1. november 1926, DBU Sjælland), Dalby IF i Frederikssund Kommune (stiftet 16. januar 1901, DBU Sjælland) eller Dalby IF i Kerteminde Kommune (DBU Fyn). Det kan ikke være Dalby IF (DBU Fyn) og Dalby GF (DBU Jylland), da holdet optræder i kvindernes Sjællandsserie i 1980 og 1982, så det er enten Dalby G&IF eller Dalby IF (begge DBU Sjælland) eller et ukendt hold fra vestsjællandske Dalby. "Dalby (K)" lader til at referere til Dalby IF ved Jægerspris (Frederikssund Kommune) og derfor nævnes denne klub. En nærmere gennemgang af klubbernes individuelle historier er p.t. ikke muligt.
  2. I 1986-sæsonen deltog klubben "Eskilstrup" i Danmarksseriens øst-kreds, men dette navn kan referere til flere klubber, såsom "Kirke-Eskilstrup Boldklub" (DBU Sjælland) eller "Eskilstrup Boldklub" (DBU Fyn). Det kan ikke være holdet fra Fyn, da klubben i 1985 og 1987 i så fald have optrådt i DM eller Fynsserien. Kirke-Eskilstrup Boldklub er derfor nævnt i oversigten ud for Sjælland.
  3. I 2000'erne optræder Amager United i en række slutstillinger. Jeg mener dog det er en fejl, da jeg ikke kan finde nogen kilder, der nævner at dette holdsamarbejde også omfattede kvindefodbold. Tårnby Boldklub (som allerede tidligere har spillet i DS) er i stedet nævnt.
  4. Ribe Boldklub fik sit nuværende navn i oktober 1993, da man fusionerede med naboklubben Nørremarkens Boldklub. Forinden hed man Ribe Boldklub og Gymnastikforening (RBG) og det er under dette navn klubben var sine danske mesterskaber, hvilket ikke fremgår tydeligt i adskillige kilder. Klubben fortsatte med at anvende Ribe BK&GF's stiftelsesdato, men jeg ser stadig RB og RBG som to seperate klubber og eftersom det var RBG (og ikke RB), som spillede i Danmarksserien, er RBG nævnt.
  5. I den ene af mine kilder optræder holdet B1950 (enten fra København eller Bolderslev) i 1998-sæsonen (over nedrykningsstregen). Det lader i mine øjne til at være en skrivefejl, da holdet Boldklubben 1960 optræder i sæsonerne 1996 (kreds 1/øst, ved nedrykningsstregen), 1997 (over nedrykningsstregen) og igen i 1999 (hvor holdet blev trukket). Derfor har jeg kun nævnt B1960.
  6. Modsat den tidligere begrundelse Skabelondiskussion:Danmarksturneringen_i_kvindefodbold#Udvidelse med samtlige tidligere deltagere, har jeg undladt at nævne Horsens Boldklub alene, da holdet deltog i holdsamarbejdet FC Horsens-HB, som lader til at være det officielle fælles navn, man optrådte under.

Froztbyte 31. mar 2012, 18:11 (CEST)

Hvad skal ske med denne skabelon, nu hvor 2. division og kvindeserie Øst og Vest er indført i stedet?[rediger kildetekst]

Skal indholdet være nævnt i Danmarksserien for kvinder (fodbold), og skabelonen derefter slettes? Eller hvordan gør vi? - Sine Cera, Infobesity (diskussion) 4. jul. 2023, 13:22 (CEST)[svar]