Skabelondiskussion:Færøske lagtingsmedlemmer 2015-2019

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Vedrørende notat[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke, det er hensigtsmæssigt at have så detaljeret en forklaring som note i en boks, der jo netop skal være kort og give det hurtige overblik. De to interessante ændringer er partiskiftene, der skal noteres (men ikke årsagerne og tidspunktet). Hvorfor de valgte har indkaldt suppleanter er den slags, man kan slå op i artiklerne, hvis det er vigtigt at vide.--Batmacumba (diskussion) 20. sep 2015, 17:26 (CEST)

Du må da gerne ændre det igen. Ja, det blev lidt langt det notat der. --EileenSanda (diskussion) 20. sep 2015, 18:47 (CEST)

Vedrørende navne[rediger kildetekst]

Fint nok med J. Mikkelsen, men jeg har indtryk af, at Bardur Kass Nielsen omtales som Kass Nielsen, mens a Steig ikke er noget den mere kendte Bardur N. bruger. Derfor skrev jeg Kass Nielsen og Nielsen (men det er en lille detalje). Hvis vi laver lang note, kan vi lige så godt skrive hele navnet - det er lidt enten kort eller langt, synes jeg.--Batmacumba (diskussion) 20. sep 2015, 17:26 (CEST)

Under valgkampen nu i 2015 brugte Bárður á Steig Nielsen sit mellemnavn, netop fordi der nu var to Bárður Nielsen, således at der ikke kom bland imellem de to. --EileenSanda (diskussion) 20. sep 2015, 18:46 (CEST)
Vi ved jo ikke, om den nye Bárður Kass Nielsen efterhånden vil blive lige så kendt som Bárður á Steig Nielsen. Á Steig er et ret kendt efternavn på Færøerne, som ret få hedder, det kommer vistnok fra et stednavn i Sandavágur, som var hjemsted for lagmanden engang før i tiden, Steigargarður, tror jeg den nævntes. Der er flere overlæger der hedder á Steig til efternavn, Jón á Steig er nu pensioneret, men to af hans sønner er nu overlæger, Bjarni á Steig og Torkil á Steig. Jeg går ud fra, at Bárður á Steig Nielsen er i nær familie med dem fra sin mors side. Jeg kender mindst en anden person som hedder Bárður Nielsen, men han er ikke politiker og ikke kendt. --EileenSanda (diskussion) 20. sep 2015, 18:52 (CEST)
Her er en artikel som nævner de to samt et billede hvor de holder navneskilte med deres navn, mellemnavn og efternavn.
Interessant. Det kan jeg godt huske, fra jeg lavede lagmandsbiografierne. Lad os bare beholde begge mellemnavnene. Jeg prøvede, om der var plads til fulde navne på alle, da jeg lavede boksen, men det så forkert ud. Det nuværende er vist meget passende. Det er i hvert fald konsekvent.--Batmacumba (diskussion) 20. sep 2015, 21:45 (CEST)