Skabelondiskussion:Forældet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Smartere tekst[rediger kildetekst]

Er jeg den eneste der kan se mening i at rette skabelonens tekst fra: "Denne artikel er forældet" til: "Denne artikel eller sektion er forældet", så den både kan benyttes til artiklen i sig selv men også i artiklens sektioner? :-)

--Grey-Fox 27. feb 2009, 19:27 (CET)

Godt spørgsmål -- det må være for at præcisere, hvad der er forældet frem for at lade læsere el. bidragydere gætte sig frem til svaret. --Allano (Skriv til mig her...) 27. feb 2009, 19:47 (CET)

Hmm, det giver mening. Dog ville det være smartere med en tekst der også kunne henvende sig til sektioner, så slipper vi for en skabelon:sektionforældet i fremtiden! :-) --Grey-Fox 11. mar 2009, 14:27 (CET)

Sektion[rediger kildetekst]

@Grey-Fox: @Allano: Vedr. "Denne artikel eller sektion er forældet". "Sektion" kendes ikke i den anvendte betydning i DDO. Undersættelse fra engelsk? Det er rettet til afsnit. --Madglad (diskussion) 28. maj 2016, 18:24 (CEST)[svar]

Antal set med "Template transclusion count"[rediger kildetekst]

Man ser med dette link hvor mange steder denne skabelon er brugt. Denne dag: "2940 transclusion(s) found".
-- Mvh PHansen (diskussion) 12. jun 2017, 18:03 (CEST)

Skalerbar version[rediger kildetekst]

Er det muligt at lave en skalerbar version, så man undgår whitespace når den står ud for en infoboks eller lignende. Se f.eks. World Economic Forum ver. 22. jan 2020 - Nico (diskussion) 25. jan 2020, 09:50 (CET)


: {{Hønsedesign}} – {{Forældet}}
Her er et udkast til en mulig {{Forældet_kort}} – efter kode som jeg havde liggende om noget andet.
En mere rutineret må tilrette, evt. som ægte 'hønsedesign'. Desuden 'garnituren', dvs. efter <includeonly> og dokumentation
</noinclude>{| style="width:40%; float:left; margin: 0 auto; border-collapse: collapse; background: #FBFBFB; border: 1px solid #aaa; border-left: 10px solid #ff901e; padding: 0.25em 0.5em;"
|- 
| style="width:15%" align=center| [[Image:Gnome globe current event.svg|40px]]
| style="width:85%; vertical-align:middle;" | '''Denne artikel eller dette afsnit er forældet'''<br />Se artiklens [[{{TALKPAGENAME}}|diskussionsside]] eller historik
{{ {{{subst|}}}#if:{{{1|}}} |<br />{{{1}}} }}
|}<includeonly>{{#switch:{{NAMESPACE}}
| = [[Kategori:Forældede artikler]]
| {{ns:4}} = {{#if: {{{nocat|}}} ||[[Kategori:Forældede wikipediasider]]}}
| #default = {{#if: {{{nocat|}}} ||[[Kategori:Diverse sider som er forældet]]}}
}}</includeonly><noinclude>
<!--Sæt kategorier og interwiki på /doc-siden.-->
{ {dokumentation}}
</noinclude>

{{Forældet_40pct}} eller {{Forældet_kort}} med style="width:40%;

Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik

{ {dokumentation}}{{Forældet_30pct}} eller {{Forældet_kortere}} med style="width:30%; og small

Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik

{ {dokumentation}}{{Forældet_25pct}} eller {{Forældet_kortest}} med style="width:25%; og small med reduceret tekst

Gnome globe current event.svg Artiklen eller afsnit er forældet
Se diskussion eller historik

{ {dokumentation}}


-- PHansen (diskussion) 25. jan 2020, 11:16 (CET)

Ja noget i den retning; Selv om den så vidt jeg kan se stadig har en fast størrelse (ikke skalerbar?), vil dn nok fungere i de fleste sammenhænge, - i hvert fald en forbedring. - Nico (diskussion) 25. jan 2020, 11:37 (CET)

Jeg har indsat et par mere med fast kode. Skalérbar kræver en rigtig snedker. -- PHansen (diskussion) 25. jan 2020, 17:28 (CET)

@Nico og PHansen: Jeg er ikke glad for løsningen ved at lade være med at bruge en standard-skabelon. Det kunne være at vi skulle til at bruge {{ambox}} istedet for {{Hønsedesign}}. Den engelske udgave bruger netop Skabelon:Ambox... --Steen Th (diskussion) 25. jan 2020, 22:24 (CET)
Helt fint for mig, - så vidt jeg kan se er der en parameter hvor man kan indstille størrelsen. - Nico (diskussion) 25. jan 2020, 22:30 (CET)

Jeg har brugt {{ambox}} i skabelon:forældet/sandkasse. Den er foreløbig kun afprøvet i World Economic Forum, hvor den ser ud til at skalere sin størrelse automatisk. Ellers har man mulighed for at bruge parameteren |small=left, der giver:

Jeg vil prøve nogle flere steder, inden den nye kode tages i brug.--Weblars (diskussion) 7. feb 2020, 21:29 (CET)

@Weblars: Er denne designændring godkendt nogetsteds? Vi havde en længere diskussion om skabelonlayout for nogle år siden, som desværre ikke blev afslutttet da der også blev startet en anden diskussion. --Madglad (diskussion) 8. feb 2020, 09:03 (CET)
@Madglad: Der er kun få forskelle. Den blå linje i venstre side kan godt ændres til orange, så er bliver den nye version ens med den gamle. Det er kun et et opsætningsspørgsmål. Den nye version har ikke et ikke billede i højre side - det er nok et mindre problem. Så er marginer omkring billede og tekst: Det er en mindre ændring, som faktisk er bedre end nu.
Ellers ros til @Weblars: at få det gjort. Der er nogle få nogle få justeringer, der skal til. --Steen Th (diskussion) 8. feb 2020, 09:37 (CET)
Ja, jeg har opdaget at mediawiki:common.css skal opdateres lidt fra enwiki, for at farven bliver orange for |type=content. Det vil jeg nok gøre i morgen.--Weblars (diskussion) 8. feb 2020, 21:45 (CET)

Problem med mobilvisning[rediger kildetekst]

I mobilvisning vises et orange ikon oven i teksten til venstre, se fx Demonstrationerne i Hongkong 2019-2020. Det ser fint nok ud i mobilvisningen af den engelske American National Standards Institute. Måske er der noget som skal opdateres et sted. Der er tilsyneladende ingen problemer i skabelon-navnerummet.--Weblars (diskussion) 23. aug 2020, 16:12 (CEST)