Skabelondiskussion:Huset Oldenborg (Glücksborg-Danmark)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg:

Lokal Profil slettede Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg: Still a Derivative of unfree Vector-images.com image, not ineligible for copyright;

Lokal Profil slettede Image:Royal_Coat_of_Arms_of_Denmark.svg: Derivative of unfree Vector-images.com image, not ineligible for copyright;

-- CommonsTicker 8. aug 2008, 16:22 (CEST)

Jeg har dags dato modificeret skabelonen[rediger kildetekst]

-således at den vises i bunden af siden. Jeg tror ikke den kode som ligger til grund for disse nyeste skabeloner, som vises i bunden, var tilgængelig dengang skabelonen om Huset Glücksborg i sin tid blev introduceret. Den direkte anledning var, at jeg skulle have plads til skabelon:Infoboks kongelig i højre side af Prinsesse Alexandra. John Peters 12. nov 2008, 19:46 (CET)

De to skabeloner kan sagtens eksistere på samme side, som man kan se på bl.a. de danske kongers sider. Ideen med skabelonen er, ligesom på den engelske, at vise den kronologiske orden af medlemmerne af den glyksborgske linje med børn under deres forældre nedefter. --Broadbeer, Thomas 12. nov 2008, 19:52 (CET)

Hvis du ser f.eks på 'prins Felix' hvordan den lange,lange skabelon tidliger4e stod til højre under den anden bopks, og nu står nede i bunben af siden i form af en navigationsboks, som anvender den nyeste kode - noget som sikkert ikke har været tilgængeligt for de, som i sin tid kopierede (den forrige) skabelon far den engelske side - så må vi være enige om at min udgave er en forbedring og en modernisering, idet navigationsbokse er tidens løsen for at knytte sider om samme emne sammen.John Peters 13. nov 2008, 08:39 (CET)

Der synes at være noget som gør skabelonen ekstra bred, det må være noget med ombrydningen af teksten. Men jeg har ellers valgt 'nowrap begin' og 'nowrap end' - noget som samtidig gør at skriften bliver mindre, hvilket er pænt, og det lille 'dot' bliver mindre, hvilket også er pænt rent stilistisk. Men måske er der nogen som kan hjælpe med, hvad det er som ser ud til at gøre skabelonen bred, når den vises på siderne, se f.ex Alexandra af Danmark. John Peters 13. nov 2008, 09:05 (CET)
Jeg har gjort våbenskoldet mindre, det er kun et forslag, for at se hvordan det virker. Hvad synes du? du er selvfølgelig velkommen til at rette det tilbage igen. --Rasmusbyg 13. nov 2008, 09:08 (CET)
Ja, det er Ok for mig. Måske er der noget jeg har misforstået med dette wrap, no-wrap. Det ville måske være en fordel hvis den wrappede her. Hvis der for eksemple stod nogle flere navne efter Fredrik 8.. Jeg tror at det er det, som gør at den virker meget bred på omtalte side af Alexandra af Danmark . John Peters 13. nov 2008, 09:21 (CET)

Der bruges ikke navboks til alle navigationsskabeloner som du kan se i Kategori:Historierelaterede navigationsboksskabeloner. Desuden er det nemmere at overskue den nuværende skabelon når der er tale om børn og børnebørn. Du skriver desuden du har problemer med bredden. Så ville det være smart hvis du legede i din egen sandkasse før du sætter det ind i artikler. Man "leger" ikke med skabeloner, hvis man ikke er sikker på udfaldet. --Broadbeer, Thomas 13. nov 2008, 14:00 (CET)

Nej, det var bare min browser som momentant fejlede. Jeg tror den 'ikke kunne følge med' da jeg tidligere havde trykket Crtl+ for at forstørre teksten, da jeg skulle redigere. Jeg ser nu, at der ingen problemer er med bredden og at alt fungerer upåklageligt. Og det er ærgerligt at du bliver ved med at ændre, hvad som er tænkt som en klar forbedring af siden. Det begyndte, som nævnt dsa jeg ville sætte en boks ind om Alexandra af Danmark, og den eksisterende skabelon om Huset Oldenborg stod umotiveret til højre under den. Akkurat nu er jeg færdig med at redigere Dagmar (kejserinde af Rusland) og nu har du ændret skabelonen tilbage igen! Du kan jo selv se, hvor tosset det ser ud! Min skabelon modifikation repræsenterer det ypperste indenfor tilgængelig kode, medens den skabelon som du er fortaler for, repræsenterer en forældet grafisk fremstillingsmåde, som i sin tid var den eneste som man havde. Dengang havde man ikke mulighed for at lave en boks nede i bunden af siden, som vi har nu. Og som jeg har nævnt det tidligere på denne side, så åbner den yderst avancerede kode, som navigationsbokse betjener sig af, mulighed for mindre skrift og et elegant stilistisk 'dot' til adskildelse.

Jeg synes det er meget uheldigt at du bliver ved med at gendanne i hvad som er tænkt som en klar forbedring af siden, som resulterer i en meget smukkere side, således som vi skylder disse to berømte prinsesser, henh. dronning af Storbritannien og Kejserinde af Rusland. Jeg har snart brugt meget tid på hvad som var tænkt som en forbedring, og har aldrig nogensinde selv


Jeg vil gerne opfordre alle til at tage et kig på

og så sige deres mening, om de virkelig synes det virker smart at begge de smalle bokse står i højre side. Navnlig når der ikke er noget andet tekst, som på den sidste af de nævnte sider, ser det da helt tosset ud! Vi må da samarbejde om at få en så smuk side som muligt, som yder de elgante kongelige, som skildres fuld retfærdighed. Jeg siger på ingen måde at min version af skabelonen er den sidtse, den kan meget vel forbedres. Men vi må da være enig om at det bedste er at den står i bunden, og så arbejde ud fra det. John Peters 13. nov 2008, 14:25 (CET)

Problemet er at du skulle bruge dine kreative kræfter i en sandkasse. (Du kunne f.eks. tage koden fra historikken og kopiere den over på Bruger:John Peters/Skabelon). Desuden mangler Joachim og hans børn og de er ligeså meget en del af den lykborgske familie som alle de andre, altså har det nye layout en mangel ift. det tidligere og kan således ikke umiddelbart erstattes af skabelonen! F.eks er den engelske version ikke lavet om til navboks. --Broadbeer, Thomas 13. nov 2008, 14:27 (CET)
Joachim var med i min skabelon, akkurat som Arveprins Knud var og alle de andre nummer 2'ere lige siden Christian.9. Men nummer 2'ernes børn er IKKE med, heller ikke i din skabelon. Derfor er det ulogisk og et brud på den stringente orden som skal kendetegne en sådan skabelon, at nævnte Joachims børn (og de er også temmelig langt ude i arvefølgen), men han kan for min skyld sagtens tilføjes, hvis du ønsker det, og vi kan blive enige om at give min moderne skabelon som bygger på den nyeste CSS kode 'a chance'. At den engelske side ikke har en navigationsboks, siger mest noget om de som har redigeret den engelske side og deres interesser. Nu er det jo også danske prinsesser, og navigationsbokse var ikke så almindelige førhen, som de er nu. Det er sagtens tænkeligt at en af os, kan gå ind og sætte denne navigationsboks ind på den engelske side.Det er mere princippet med på denne måde at kortslutte den kreative proces, som jeg opponerer imod. Akkurat som jeg byggede videre på den skabelon som var på siden, så kan vi nu bygge videre på een med den nyeste CSS kode, som er på bunden af siden, som har mindre skrift, og som har et pænt, stilistisk 'dot' som adskillelse, samtidig som den har rige muligheder for fremtidig udbygning, som alle der er bekendt med infobokses muligheder ved.John Peters 13. nov 2008, 14:40 (CET)
[redigeringskonflikt] En nem måde at få en side "som yder de elgante kongelige, som skildres fuld retfærdighed." ville da være at skrive noget tekst om dem og ikke lave om på eksisterende skabeloner. Som læser er jeg ligeglad om en skabelon står op eller ligger ned, men hvis der ikke står noget om de kongelige så er jeg da ude igen i løbet a nul komma fem. --Broadbeer, Thomas 13. nov 2008, 14:42 (CET)

John Peters, kopier din kode ind i en privat sandkasse og "leg" lidt med den. Når du så er tilfreds kan du linke til den her på siden og vi kan så diskutere noget konkret. Dit problem er at du eksperimenterer med skabeloner der er i brug og ikek tjekker om der allerede findes skabeloner til et formål. (som f.eks. da du oprettede Skabelon:Infoboks kongelig når vi allerede havde Skabelon:Infoboks monark). --Broadbeer, Thomas 13. nov 2008, 14:46 (CET)

Jeg betragter min skabelon som færdig fra min side. De dér browserproblemer jeg havde har garenteret også noget at gøre med de 40 faneblade jeg har åbent samtidig og som giver et stort memory-load på browseren, således at den 'ikke følger med' når jeg f.ex forstørrer teksten. Du er heldig med at disse to prinsesser begge blev regenter, for når vi engang skal sætte boks på de andre i familien, så vil vi være nødt til at bruge Skabelon:Infoboks kongelig, med mindre da, du sætter et 'if' på 'regeringstid'. Men min inspiration kom fra norsk wiki, hvor de netop bruger Skabelon:Infoboks kongelig til at beskrive f.eks Prinsesse Victoria af Storbritannien (Alexandras datter) og Skabelon:Infoboks monark til f.ex at beskrive kong Olav. Iøvrigt er det lidt ærgerligt at ikke andre giver sit besyv med i denne diskussion, fordi der må være flere meninger derude om, hvorvidt det er smart at have 'Huset Oldenborg'-skabelonen i samme side som boksen om personen. Hvis interessede gerne vil se min forbedrede skabelon, som er en navigationsboks med den nyeste kode, skal de under historikken trykke på min sidste version af siden, og så skrive her om de ikke synes den er pænere og mere praktisk John Peters 15. nov 2008, 13:39 (CET)

Navigationsbokse er vandrette[rediger kildetekst]

Der findes ganske vist ikke en politik om navigationsbokse, og indtil nu har det heller aldrig været nødvendigt. Men den her navigationsboks er definitiv forkert skruet sammen. Alle de navigationsbokse jeg kan komme på, er designet til at ligge i bunden af en artikel, kunne foldes sammen, og iøvrigt ikke gøre en hel masse væsen ud af sig selv. Den her er stilistisk langt ved siden af, og forvirrer mere end den gavner. Jeg vil derfor foreslå at den bliver bygget om til at følge den implicitte standard vi har. -- Bruger:Wegge 16. nov 2008, 19:06 (CET)

Her er Navigationsboksen som jeg foreslår skal placeres i bunden[rediger kildetekst]

Hvis du synes, den er pænere og mere praktisk end den som i øjeblikket er på siden, kan du give dit besyv med her. Iøvrigt er Skabelon:Infoboks kongelig den mest rigtige af de to at bruge her, da der ikke er tale om monarker. På en-wiki hedder infoboksen som bruges til Alexandra: 'Infobox British Royalty|majesty|consort' og hun benævnes 'Consort to Edward VII' med titlen 'Queen Consort of the United Kingdom, Empress consort of India ', i Dagmars tilfælde bruges infoboksen Infobox Russian Royalty|empress|consort og hun benævnes 'Concort to Alexander III', med titlen 'Empress consort of All the Russias'. John Peters 22. nov 2008, 14:23 (CET)