Skabelondiskussion:Infoboks fodboldklub

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Forslag til smårettelser[rediger kildetekst]

Skal vi ikke fjerne underoverskriften "Turneringsdetaljer"? Hvis man ikke oplyser alle parametre, virker den lidt voldsom, og boksen vil stadig være overskuelig ved mange parametre. Og hvis dette bliver ændret, synes jeg også, at "Hjemmeside" bør rykkes nederst. --‎‎‎‎CThure 19. jun 2008, 10:31 (CEST) Og nu hvor vi er i gang, skal vi så ikke flytte "Formand" ned over trænerne, så personerne er samlede. Det virker mere logisk. --‎‎‎‎CThure 19. jun 2008, 10:34 (CEST)

Jeg har prøvet at lave en ændring, og det ser ud til at være mere overskueligt. --‎‎‎‎CThure 19. jun 2008, 12:22 (CEST)
Jeg er ikke helt enig med dig i at overskriften "Turneringsdetaljer" virker for voldsom selv hvis ikke alle variabler benyttes (minimum to rækker bør optræde for hver klub). Tanken var netop oprindeligt at en gruppering af de turneringsrelaterede informationer i en seperat sektion med en lille overskrift ville blive mere overskueligt. For nogle af de højererangerende danske fodboldklubber kunne det være passende at inkludere informationer om både 1. holdet og 2. holdet (hold placeret i 2. division + DS, dog ikke i de lokale serier) samt et eventuelt kvindehold (i rækker administreret af DBU). I Brøndby IF-artiklen ville det betyde 2. holdet i den tredjebedste række og de senste års Danmarksmestre fra klubbens kvindeafdeling, som jo også er klubbens ansigt udaftil. Men det er ikke noget jeg vil dvæle ved :-) Mit primære formål med redesignet var for at få fikset en del af fejlene/misforståelserne der konstant opstod, introducere mere sigende variabelnavne og den endelige håndtering af variablerne i skabelonen, hvilket du virker tilfreds med. --Froztbyte 27. jun 2008, 09:19 (CEST)
Jeg synes faktisk, at du har gjort et godt stykke arbejde, og at den er blevet rigtig flot, sådan som det er nu. Til dit forslag omkring at indsætte informationer om 2. hold og damehold osv. ind i boksen; det synes jeg er en dårlig ide. Infoboksen, skal bare give nogle få præcise oplysninger, inden man læser teksten, og hvis klubben er mest kendt for et superligahold, ja, så skriver man et superligahold ind, og det samme gælder hvis det et damehold. Så undgår man 3-4 forskellige hold og 3-4 forskellige trænere i boksen. Ellers må man læse teksten. PS: Jeg er allerede ret vild med boksen, og vi burde begynde at udskifte den gamle rundt omkring. --‎‎‎‎CThure 27. jun 2008, 10:42 (CEST)
PPS: Af samme årsag synes jeg, at en parameter som hjælpetræner er "for meget" i boksen, men jeg kan da leve med det. --‎‎‎‎CThure 27. jun 2008, 10:45 (CEST)
Ved nærmere eftertanke må jeg erkende, at information om klubbernes andethold i infoboksen ikke var en helt gennemtænkt ide :-/ Jeg vil dog stadigvæk holde fast i at man godt kan strække sig til at medtage information om klubbernes eventuelle 1. seniorhold i Elitedivisionen/3F Ligaen alene, som trods alt tillader professionelle tilstande om end kvindefodbold i Danmark primært er en amatørsport (i 2004 havde cirka 25 kvindelige fodboldspillere en kontrakt i en dansk fodboldklub). --Froztbyte 28. jun 2008, 01:15 (CEST)

Det er et problem at det er for besværligt at indtaste oplysningerne om spillertrøjen. Kan man ikke lave det sådan, at man kan kopiere fra den engelske infoboks ligesom man kunne ved den gamle? Det gør det meget nemmere og hurtigere at oprette infobokse. --Lindberg 25. feb 2009, 23:01 (CET)

Jo, det kunne man godt lave. Det vil dog ikke være for kønt "skabelon-kode-mæssigt", men det ville måske være mest praktisk i det lange løb. --‎‎‎‎CThure 4. mar 2009, 22:07 (CET)
Synes nemlig det er en fin opgradering, men den gør det bare for besværligt at overføre klubfarver. Jeg ville blive glad hvis det kunne laves sådan at man kunne overføre det fra den engelske. --Lindberg 7. mar 2009, 13:19 (CET)
Engelsk    Dansk
pattern_la1
pattern_b1
pattern_ra1
pattern_sh1
pattern_so1
leftarm1
body1
rightarm1
shorts1
socks1
   dragt_1_mønster_venstre_arm
dragt_1_mønster_krop
dragt_1_mønster_højre_arm
dragt_1_mønster_shorts
dragt_1_mønster_strømper
dragt_1_farve_venstre_arm
dragt_1_farve_krop
dragt_1_farve_højre_arm
dragt_1_farve_shorts
dragt_1_farve_strømper
Kan du uddybe, hvad det præcist er, at du finder besværligt med at udfylde fra 1 til 10 parametre for hver spilledragt. Du gør det jo allerede med de andre parametre. Og hvorfor kun nøjes med spilledragterne, hvorfor ikke bare genbruge alle parameternavne fra den engelske skabelon, når man nu først er i gang? Så vil det kun tage tre sekunder at indsætte en infoboks i en artikel.
Navnene for parameterne beregnet til spilledragten i den engelske skabelon er jo noget værre volapyk for en ikke-engelsk talende dansker og dét var netop en af baggrundene til forslaget om ændringerne - særligt når man starter fra bunden af og ikke har en engelsk "facitliste". De 10 engelske parametrenavne er ærligt talt ikke særligt sigende og fortæller ikke entydigt hvilken værdi (mønster eller farve) en bestemt parameter skal antage samt hvilken kropsdel (venstre/højre arm, krop, shorts eller strømper) der refereres til - med mindre man forinden har læst dokumentationen bag den engelske skabelon. Jeg erkender selvfølgelig, at dokumentationen bag den danske version af infoboksen på nuværende tidspunkt er mangelfuld, men jeg mener bestemt ikke, vi skal vende tilbage til at anvende de engelske parametre i en dansk infoboks.
Et kompromis kunne være at give folk mulighed for at benytte de engelske parameternavne i infoboksen (ikke noget stort problem kode-mæssigt) og så få "overbevist" en bot til løbende at erstatte de engelske parametre med de tilsvarende danske parametre? ... nogenlunde samme fidus som denne redigering af PenguinBot. Så burde alle vist være tilfredse :-) Medmindre en anden gør det før mig, indfører jeg selv de engelske parametre i skabelonen i den nærmeste fremtid. --Froztbyte 7. mar 2009, 14:16 (CET)
Jeg synes helt præcist det er besværligt at jeg skal kopirer en masse gange frem og tilbage, når man tidligere kunne klare det hele i en kopiring. Jeg kan ikke se hvorfor man skal gøre noget mindre effektivt, når det i forvejen fungerede fint. Det gjorde det også nemmere at opdatere spillerdragterne, da de hurtig opdateres på den engelske, og man derfor bare kunne kopirer derfra. Derfor synes jeg det gamle system var hurtigere og nemmere. Jeg kan godt se formålet og det velmenende med at oversætte det til dansk, men det gør det bare mere besværligt at opdatere spillerdragterne. --Lindberg 16. mar 2009, 01:17 (CET)
Jeg har nu fået indlemmet muligheden for at benytte sig af de engelske parameter-navne i infoboksen samt haft min bot (under ledsaget udgang :-) til at stå for det hårde slid med udskiftningen af den tidligere Skabelon:Fodboldklub infoboks med denne nye infoboks (eksempel på udskiftning). Ønsker man at benytte sig af de engelske parametre, skal man blot slette gruppen af parametre, som står for udformningen af spilledragterne og erstatte dem med de tilsvarende engelske. Det skulle være lige til. Jeg vil se om jeg kan udvide min bot til at stå for en periodisk udrensning af fejl-kode og ikke-eksisterende parametre, der måtte komme med tiden (det har der nemlig været en masse af i den forældede skabelon). --Froztbyte 7. apr 2009, 03:55 (CEST)

Forslag til udvidelser[rediger kildetekst]

Jeg har set lidt på den tyske THW Kiel-artikel og den tilknyttede håndboldklub-infoboks og overvejede om det ville være interessant at indføre en "Mesterskaber"-sektion lige under spilledragterne over større nationale og internationale titler? --Froztbyte 7. mar 2009, 14:16 (CET)

Tja, ved ikke helt. Tror det er svært at afgrænse hvad der skal med. Skal et Royal League trofæ f.eks. med? (Skrev Lindberg (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hvis man nu skar ind til benet og udelukkende listede de "vigtigste" sejre i turneringer såsom Danmarksmesterskabet, pokaltriumfer og den hedensgangne Supercup samt eventuelle internationale turneringer arrangeret af henholdsvis UEFA og FIFA - dvs. de turneringer, der er mest kendt i den lidt bredere del af befolkningen. Den skandinaviske Royal League (og for den sags skyld Ørestad Cup, indendørsturneringer m.m.) betragter jeg mere som semi-seriøse træningsturneringer og mindre relevante og burde nævnes i et seperat afsnit i stil med afsnittet titler under F.C. København-artiklen. --Froztbyte 7. apr 2009, 03:55 (CEST)

Wikidata og wikilink?[rediger kildetekst]

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvorfor "manager" ikke bliver vist med blå wikilink, når det bliver hentet fra Wikidata. Nogle der kan kigge på det? Et eksempel på test kan være Manchester City F.C., hvor manager ikke bliver blå, men bare almindelig 'sort'. 94.191.187.160 1. jul 2016, 22:19 (CEST)

Klubbernes 2. hold[rediger kildetekst]

Tænkte om man kunne udvide skabelonen til at også indeholde 2. og 3. holdets placeringer. Flere klubber har f.eks. et 2. hold i Danmarksserien. Eller bør 2. og 3. holdene ha en artikel for dem selv? M.v.h. Sigvaldason (diskussion) 8. jul 2017, 11:02 (CEST)

Det vigtige for klubberne er førsteholdet, så umiddelbart kan jeg ikke se hvad det skal gøre for artiklerne. Spørgsmål Samtidig har vi det problem, at nogle klubber har både et reservehold og et andethold, hvad skal vi gøre i den situation? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 8. jul 2017, 12:02 (CEST)

Forkortelser[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet parameteren "forkortelser" igen, da den dels er ubetydelig, dels åbner op for alskens forkortelser af klubnavne, og dels fordi det ville kunne bruges i "Kælenavne" også. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. dec 2017, 09:57 (CET)